DOLAR 32,4595 -0.1%
EURO 34,8122 -0.56%
ALTIN 2.437,800,08
BITCOIN 2073208-1,10%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turan;  Kimse bize Kıbrıs’tan çıkınız diyemez

Turan; Kimse bize Kıbrıs’tan çıkınız diyemez

ABONE OL
02 Ocak 2020 10:43
Turan;  Kimse bize Kıbrıs’tan çıkınız diyemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye’nin iktidardaki partisi AK Parti’nin Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bugün, Libya’ya gitme diyenlere, Doğu Akdeniz’den çık diyenlere, yarın Kıbrıs’tan çık deme cesaretini vermeyeceğiz.” dedi.
Turan, Meclis’te, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, Libya tezkeresi ve Meclis gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu.
Turan, “Libya ile ne işimiz var?” diyenlere, Doğu Akdeniz’de yaşananlara bakmalarını tavsiye ettiklerini, Akdeniz’e kıyısı olmayan ülkelerin neden orada olduğunu sorgulamaları gerektiğini vurguladı.
Türkiye’nin Libya ile tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğuna dikkati çeken Turan, “Libya’nın toprak bütünlüğünden, istikrarından ve barış ortamının tesis edilmesinden yanayız. Bu hem Libya’nın hem de bölgenin geleceği için önemli. Darbeci generalin yanında yer alamayız. Bizler BM’nin de tanıdığı, Libya’nın meşru hükümetinin yanında yer alıyoruz.” şeklinde konuştu.
Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelere işaret eden Turan, şunları söyledi:
“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, enerji arama ve çıkarma faaliyetlerinde ABD, İtalya ve Fransa gibi bölge dışındaki aktörlerle, enerji iletimi için ise İsrail, Mısır ve Yunanistan gibi bölgedeki aktörlerle iş birliği çalışmaları yapıyor. İsrail, Mısır gibi ülkeler bölgede doğalgaz dağıtım merkezi olmayı istiyor.
Doğu Akdeniz’de doğal gaz ve petrol aramaları için bulunan ülkeler, burada Türkiye’nin varlığını istemiyor. Alan hakimiyeti oluşturma çabalarına, ülkemizin ve KKTC’nin haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye olarak, yarın Doğu Akdeniz’de yaşanabilecek sıkıntılara karşı stratejik tedbirler almak zorundayız. Libya’da olmak Doğu Akdeniz’deki haklarımızdan vazgeçmek ya da vazgeçmemek anlamına geliyor. Akdeniz’de hesabı olan tüm ülkeler bilsin ki Türkiye eski Türkiye değil. Ekonomik haklarımızı korumakta kararlıyız. ‘Mavi vatan’ kaderine terk edilmemeli. Tezkereye tüm partilerin bu bilinçle destek vermesi gerektiği kanaatindeyim.”
AK Parti’li Turan, Türkiye’nin, Libya’da bir maceraya atılmadığını, büyük devlet olmanın gereğini yaptığını belirtti.
Türkiye’nin amacının Akdeniz’de kimsenin hakkını, hukukunu gasp etmek değil, kendi haklarını korumak olduğunu vurgulayan Turan, “Bugün, Libya’ya gitme diyenlere, Doğu Akdeniz’den çık diyenlere; yarın Kıbrıs’tan çık deme cesaretini vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.