DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türk askeri denize dökülmeli”

“Türk askeri denize dökülmeli”

ABONE OL
13 Eylül 2017 03:38
“Türk askeri denize dökülmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis; “Türk askeri denize dökülmeli”

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Yunanistan, Mısır ve Filistin ile dışişleri bakanları düzeyinde üçlü görüşmeler yapacağını açıkladı.
Fileleftheros’un haberine göre Kasulidis, bir yayın organına verdiği söyleşide, BM’nin 72’nci Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde yabancı denkleri ile görüşeceğini, kasım ayında gerçekleşecek Yunanistan-Güney Kıbrıs-Mısır liderler görüşmesinin de hazırlıklarını yapacağını açıkladı.
Kasulidis, Kıbrıs sorununa da değinirken yeni inisiyatifin, Guterres çerçevesinin kabulüne dayanması gerektiği görüşünü ortaya koydu.
Guterres çerçevesinin “garantilerin ve müdahale hakkının kaldırılması ve Türk askerinin çekilmesi” ile ilgili ilk iki maddesine işaret eden Kasulidis, “Biz Gutrerres’in 6 parametresini kabule hazır olduğumuzu söylüyoruz. Türkiye, kabul etmeye hazır olduğunda gerçekten samimiyse Halep oradaysa arşın burada” ifadesini kullandı.
Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis, Guterres çerçevesinin Kıbrıs sorununun iç yönleriyle ilgili maddelerine yapılan eleştiriler hatırlatıldığında “Birçok yerinden edilmiş, mülklerine geri dönebilecek. Ancak olmazsa da onlara karşı ikiyüzlülük etmeyi bırakalım, ya tazmin edilmelerinin veya karşılık mülk almalarının zamanı geldi” dedi.
Bunların, uzun soluklu mücadelenin sonucu olduğuna işaret eden Yoannis Kasulidis, bütün Rum “göçmenler evlerine” söylemini de hatırlattı ve “Bunca yıl geçtikten sonra bu ancak Türk askerini yenip denize döktüğümüzde olabilir” ifadesini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.