DOLAR 32,3326 0.25%
EURO 35,0475 -0.23%
ALTIN 2.283,180,26
BITCOIN 22801091,00%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türk askeri Kıbrıs’tan gitmeli”

“Türk askeri Kıbrıs’tan gitmeli”

ABONE OL
30 Temmuz 2020 08:55
“Türk askeri Kıbrıs’tan gitmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Rum tarafının Kıbrıs sorunundaki ana muradının, “modası geçmiş” diye nitelediği garantilerden ve Türk askerinden “kurtulmuş, üçüncü ülkelerin askerî varlık göstermediği, bağımsız ve egemen bir devlet kuracak bir çözüm olduğunu” öne sürdü.
Alithia ve Haravgi Anastasiadis’in Dış Rumlar Konseyi’nin telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantısının dünkü açılışında yaptığı konuşmayı, Rum Başkanlık Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamaya dayanarak aktardı.
“Kıbrıs sorununda şantaj taktiklerini ve tehdit altında müzakereyi kabul etmem söz konusu değil” ifadesini kullanan Anastasiadis, Türkiye’nin son dönemde Doğu Akdeniz’deki eylemlerine atıf yaptı ve bu eylemlerin bölgede “gerilimi tırmandırdığını, barışı ve istikrarı değersizleştirdiğini” öne sürdü.
Anastasiadis “bunları engellemenin tek yolunun, nihayet kararlı bir tavır sergilenerek Türkiye’ye bedel ödetecek uygun tedbirler uygulanması ve elini kolunu sallayarak hareket etmeye devam edemeyeceğinin açıkça belirtilmesi olduğunu” savundu.
Rum Yönetimi Başkanı, Perşembe günkü Paris ziyareti sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile “AB’nin Doğu Akdeniz’in güvenliğini başka unsurların eline bırakmasının önemli bir yanlış olacağı ve deniz bölgelerini ihlal edenlere yaptırım uygulanması gerektiği” ortak saptamasında bulunduklarını söyledi.
Anastasiadis, ana muradımız, modası geçmiş garantilerden ve işgal askerlerinden kurtulmuş, üçüncü ülkelerin askerî varlık göstermediği bağımsız ve egemen bir devlet kuracak bir çözümdür” ifadesini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.