DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20864230,46%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türk askerini göndereceğiz”

“Türk askerini göndereceğiz”

ABONE OL
02 Ekim 2018 09:29
“Türk askerini göndereceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSİ : Kıbrıs sorununa bulunacak çözüm garantilerin kaldırılmasını ve Türk askerinin Kıbrıs’tan uzaklaştırılmasını içermeli

AKEL: Ülkemizin ve halkımızın geleceği ancak Türk askerinin uzaklaştırılması ve adanın yeniden birleşmesi durumunda garanti altına alınabilir

DİKO: Önceliğimiz Kıbrıs Cumhuriyeti’nin varlığının korunması ve devam ettirilmesidir. Kıbrıs sorununa bulunacak çözüm de Kıbrıs Cumhuriyeti’nin varlığını koruyacak bir çözüm olmalı

NACAK GAZETESİ-Rum siyasi partilerin, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin kuruluş yıldönümü olarak kutlanan 1 Ekim nedeniyle mesaj yayınladıkları bildirildi.
Alithia gazetesinin haberine göre, DİSİ, Kıbrıs sorununa adadaki “Türk işgalini” bitirecek, Kıbrıs’taki “yasal sakinlerin” tümünün insan haklarını ve temel özgürlüklerini garanti altına alacak, adayı iki toplumlu ve iki kesimli federasyon çerçevesinde birleştirecek adil ve kalıcı bir çözüm bulunması hedefine bağlı olduklarını belirtti.
DİSİ, “Türk işgalinin” sona ermesini ve gerçek anlamda tam bağımsız bir ülke koşullarında olunmasını talep ettiklerini kaydetti.
AKEL ise açıklamasında, ülkenin ve halkın geleceğinin, ancak “Türk işgalinin” sona ermesi ve adanın yeniden birleşmesi durumunda garanti altına alınabileceğini kaydederek, adanın yeniden birleşmesinin de, yalnızca BM himayesinde yapılacak müzakereler aracılığıyla Kıbrıs sorununa çözüm bulunması sayesinde gerçekleşebileceğini ifade etti.
DİKO, partinin önceliğinin “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin varlığının korunması ve devam ettirilmesi olduğunu belirterek, Kıbrıs sorununa bulunacak çözümün de, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin varlığını koruyacak bir çözüm olması gerektiğini vurguladı.
Müzakere sürecinin gidişatıyla ilgili eleştirilerde bulunan EDEK ise şu ana kadarki olguların, sürecin başarısızlığa uğradığını ve ciddi tehlikeler doğurduğunu belirterek, aktik değişikliği yapılması gerektiğine işaret etti.
Ekologlar, Dayanışma Hareketi ve Vatandaşlar İttifakı da, Kıbrıs sorununa bulunacak çözümün, halkın birliğini güvence altına alması gerekeceğini; kötü çözümün Helenizm’in yok olmasına sebep olacağını ve Kıbrıs sorununun kritik kavşakta bulunduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.