DOLAR 32,5641 0.21%
EURO 34,9626 -0.1%
ALTIN 2.443,100,30
BITCOIN 20911950,06%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk evleri Rumlara verilecek

Türk evleri Rumlara verilecek

ABONE OL
10 Aralık 2017 23:56
Türk evleri Rumlara verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Larnaka’ya bağlı “Lefkara” köyünde Kıbrıslı Türklere ait yıkılmaya yüz tutmuş evler ile ilgili bazı kararlar üretildi.
Politis gazetesi, Lefkara’daki evlerin yüzde 18’inin dağlık kesimde bulunduğunu ve 1963 olayları sonrasında terk edildiklerini belirterek, Kıbrıs Türk Malları İdaresi Müdürü’yle köyde gerçekleştirilen toplantıda, söz konusu evlerin geri kazanılması için bazı adımların atılması kararı alındığını yazdı.
TEMİZLİK
Habere göre “Lefkara Belediye Başkanı” Sofoklis Sofokleus, konuya ilişkin açıklamasında, Kıbrıslı Türklere ait bu evler konusunda, ilk aşamada belediyeye 2 bin 800 Euro verileceğini, bu ödenekle evlerin temizliğinin gerçekleştirileceğini belirtti.
Sofokleus, söz konusu evlerin tamiratı için ise yeni bütçede 180 bin Euro ödenek ayrılacağını, tüm Türk mahallesinin yenilenmesi için AB ödeneklerinin araştırılacağını ve son olarak da bu evlerin ihtiyaç sahibi Kıbrıslı Rumlara verilmeleri konusunda Rum İçişleri Bakanlığı tarafından çalışma başlatılacağını vurguladı.
RÜŞVET İDDİASI
Rum İçişleri Bakanlığı’nın bir çalışanı ile sivil iki kişi hakkında yürütülen, yabancı uyruklulara para karşılığı pasaport verilmesi suçlamalarıyla ilgili soruşturmaya Kıbrıs Türk taşınmazlarına ilişkin bir şikayetin daha eklendiği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, yabancı kişilere para karşılığında “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportu verme vaatlerinde bulunan üç şahıstan biri hakkında, Kıbrıs Türk taşınmazlarının kullanımıyla ilgili da şikayette bulunulduğunu yazdı.
Gazete, Baf’ta bir kadının dün Rum polisine giderek, şahıslardan birinin kendisine, Baf’taki bir Kıbrıs Türk dükkanını yeniden alabilmesi için para karşılığı, bizzat Rum İçişleri Bakanı’na arabuluculuk yapmayı teklif ettiğini aktardı.
Habere göre Rum polisinin soruşturması sürüyor.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (5)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.