DOLAR 32,3282 0.22%
EURO 35,0971 -0.14%
ALTIN 2.281,990,21
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk katilini “kahraman” ilan ettiler

Türk katilini “kahraman” ilan ettiler

ABONE OL
24 Nisan 2018 16:04
Türk katilini “kahraman” ilan ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Papafotis’in, 1955-59 yıllarındaEOKA’nınKarpaz bölge sorumlusu ve tetikçisi iken pek çok Kıbrıslı Türk ile AKEL yanlısı Rum öldürdü. Papafotis daha sonra ise EOKA- B’nin istihbarat sorumlusu ve EOKA-B’nin siyasi organı olan ESEA’nın da genel organizatörü olarak görev yaptı

AKEL, “Korona Viotis”in yazdığı ve FotisPapafotis’in anlatıldığı kitabın Yunanistan’daki “Kıbrıs Evi”nde tanıtılacak ve Papafotis’in onurlandırılacak olmasının Anastasiadis-DİSİ hükümeti ile Rum Eğitim ve Kültür Bakanlığı hakkında büyük soru işaretleri yarattığına dikkat çekti.
Haravgi AKEL tarafından yayımlanan ve “Hükümet ve Eğitim ve Kültür Bakanlığı Cevap Vermek Zorunda” başlığıyla aktardığı açıklamada, FotisPapafotis’in kim olduğunun çok iyi bilindiğine, keza otobiyografisinde kendisinin (Papafotis) de EOKA- B’nin istihbarat sorumlusu, EOKA-B’nin siyasi organı olan ESEA’nın da genel organizatörü olduğunu beyan ettiğine dikkat çekti.
Papafotis’inKostasYennaris isimli gazeteciye verdiği söyleşide, EOKA-B’nin kurulduğu 1971’den önce Atina’da Grivas ile yaptığı görüşmede, Kıbrıs’ta iktidarın ele geçirilmesini önerdiğini açıkladığı belirtilen açıklamada, Papafotis’in 1955-59 döneminde EOKA’nınKarpaz bölge sorumlusu olduğu, o dönemde Karpaz’da vatana ihanet suçlamasıyla infazlar gerçekleştirildiği kaydedildi.Papafotis bu arada pek çok Kıbrıslı Türkü de katletti.
Açıklamada, “Ulusun Çağdaş Kabusları KKE ve AKEL” isimli kitapta da “Karpazbölge’de yapılan infazların sorumluluğunu tamamen üstleniyorum” ifadesinin yer aldığına işaret edilerek, “Yani, Meniku’nun, Yasumi’nin, Petro’nun, Tofari’nin infazından sorumludur. Bu adam Anastasiadis-DİSİ hükümetinin ve Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın katkısıyla onurlandırılacak” denildi.
AKEL Anastasiadis iktidarının, Papafotis gibi insanların kin ve ikilik saçması ve Türkiye’nin Ada’ya müdahale etmesini gündeme getiren eylemlerde bulunmuş olmasını dikkate almadığına dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.