DOLAR 32,5617 0.22%
EURO 34,9438 -0.11%
ALTIN 2.438,090,09
BITCOIN 2092995-0,27%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Maarif Koleji Atatürk Büstü açılışı törenle gerçekleştirildi

Türk Maarif Koleji Atatürk Büstü açılışı törenle gerçekleştirildi

ABONE OL
09 Kasım 2022 18:34
Türk Maarif Koleji Atatürk Büstü açılışı törenle gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı tarafından yapımı üstlenilen Türk Maarif Koleji Atatürk Büstü, düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Maliye Bakanı Alişan Şan, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ile Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca’nın yanı sıra bazı milletvekilleri de katıldı.

Türk Maarif Koleji öğrencileri Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir dinleti sundu. Ardından, Okul Müdürü Candan Kortay, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu birer konuşma yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu konuşmasında, 10 Kasım öncesinde böyle anlamlı bir etkinliğe imza atan Türk Maarif Koleji’ne ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’na teşekkür etti.

Kıbrıs Türkü olarak Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş ve bu doğrultuda hareket eden bir toplum olduklarına dikkati çeken ve öğretmenlere seslenen Çavuşoğlu, “Atatürk ilkelerini dokusuna işlemiş nesiller yetiştiren değerli meslektaşlarım, siz olmasaydınız yüz yıla yakın bu sürede Atatürkçü düşünceye sahip, yüzünü dünyaya çevirmiş nesiller yetiştirebilir miydik? Tabii ki hayır.
Atatürk bir ışıktır, bir yoldur ve Kıbrıs Türkü sizlerin sayesinde Atatürkçü düşüncenin en büyük savunucusu ve uygulayıcısı olmuştur” dedi.

Bu coğrafyada, KKTC’nin ilelebet Atatürkçü duygu ve düşüncelerle geleceğe taşınacağını kaydeden Çavuşoğlu, öğrencilerden Halim Yağcıoğlu’nun Atatürk’ten Son Mektup isimli şiirini de öğrenmelerini istedi.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasını Atatürkçü bir gençlik ve Atatürkçü bir öğretmen yapısıyla, Atatürk’ün yolundan ayrılmadan yürümeye devam edeceklerine vurgulayarak tamamladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.