Güney Kıbrıs’taki Türk mallarının bazı kişiler veya şirketler tarafından düşük fiyatlara satın alınıp daha sonra çok yüksek fiyatlara satıldığı bildirildi
Rum İçişleri Bakanlığına bağlı Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’nin Güney Kıbrıs’ta kalan Kıbrıs Türk mallarıyla ilgili raporunun yapılan yasadışı uygulamalar ve usulsüzlükleri ortaya koyduğu belirtildi.
Politis gazetesi “Mallarla Büyük Parti” başlığıyla manşetten verdiği ve iç sayfalarında ayrıntılarını aktardığı haberinde, ilgili raporda, Kıbrıs Türk Malları Vasiliği Müdür Vekili Makis İkonomidis’in iki mektubunun ilgiyi üzerine çektiğini belirtti.
Buna göre, mektuplarda, Kıbrıs Türk mallarının bazı kişiler veya şirketler tarafından düşük fiyatlara satın alınıp daha sonra çok yüksek fiyatlara satıldığının kaydedildiğini aktaran gazete, Kıbrıs Türk mallarıyla ilgili bazı işlemler yapmak isteyen bazı kişilerin yetkili memurlar katılmaksızın bazı Rum Yönetimi eski Başkanlarıyla görüşmeler yaptıklarını belirtti.
Gazete mektuplarda, bazı işlemler içinse yetkisi olmayan bazı kişilerin baskılarda bulunduğunun kaydedildiğini aktardı.
Haberde Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’nin raporundaki verilere göre Kıbrıs Türk mallarıyla ilgili kira bedellerinin ödenmesinde büyük gecikmeler olduğu da kaydedildi.
Buna göre 2013 yılında gecikmiş kira bedelinin 5 milyon 620 bin 668 Euro, 2014 yılında 6 milyon 262 bin 115 Euro, 2015 yılında ise 7 milyon 300 bin Euro olduğunu aktaran gazete, bazı kişilerce ödenmemiş kira bedellerinin 100 bin Euro’ya kadar çıktığını belirtti.
PETRİDİS
Öte yandan Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Petridis, Fileleftheros gazetesine verdi röportajda, ilgili raporun sorulması üzerine, bunu değerlendireceklerini ifade etti.
Raporun bir iç rapor niteliğinde olduğunu söyleyen Petridis, her dairenin müdürünün, yaptıkları işlerle ilgili böyle raporlar hazırladığını belirtti.
MİHAİLİDİS
Öte yandan Haravgi gazetesine konuşan Rum Sayıştay Odiseas Mihailidis, Kıbrıs Türk mallarının yönetimi konusunda bazı açıklamalarda bulundu.
Sayıştaylığın, Kıbrıs Türk malına sahip olanların ve 2000 yılında itibaren Kıbrıs Türk malları vasiliğinde çalışan memurların listesini istediğini belirten Mihailidis, ardından memur ve/veya memur yakınlarının Kıbrıs Türk malı alıp almadıklarının belirlenmesi için iki listenin karşılaştırılacağını anlattı.
Öte yandan Kıbrıs Türk mallarının devren kiralanması konusunda verilerin nadir bulunduğunu, çünkü işlemlerin dosyalanmadığını belirten Mihailidis, bu tür durumların tespit edilmesi için ya şikayetin olması, ya da vasilik tarafından araştırma yapılması gerektiğini belirtti.
GÜNDEM
13 Ekim 2024SPOR
13 Ekim 2024GÜNDEM
13 Ekim 2024SPOR
13 Ekim 2024SPOR
13 Ekim 2024GÜNDEM
13 Ekim 2024GÜNDEM
13 Ekim 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.