DOLAR 32,3956 0.2%
EURO 35,0745 -0.14%
ALTIN 2.323,530,17
BITCOIN 22972922,26%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk savaş gemileri  Kaş açıklarında

Türk savaş gemileri Kaş açıklarında

ABONE OL
24 Temmuz 2020 07:12
Türk savaş gemileri  Kaş açıklarında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye’nin Ege’deki Meis adası çevresinde sismik araştırma yapmak amacıyla Navtex ilan etmesinin ardından Yunanistan’la başlayan gerilim, Rum basınında geniş yer buldu.
Fileleftheros gazetesi “Fırkateynler Beklemede – Doğu Akdeniz’de Durum Aynı – Almanya’dan Ara Bulucu Müdahale” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Türkiye’nin “Meis” adası çevresinde sismik araştırma yapmak üzere Navtex ilan etmesinin ardından Doğu Akdeniz’de başlayan gerginliğin devam ettiği iddiasında bulundu.
Gazete, bölgede yaşanan gerginliğin seviyesinin, Almanya’nın gerek Yunanistan gerekse Türkiye’ye yönelik müdahalesinin ardından azalmasına karşın, üç Türk savaş gemisinin Kaş açıklarında demirli halde kalmayı sürdürdüğüne dikkat çekti.
Oruç Reis gemisinin ise, Türkiye’nin Navtex ilan etmesinin ardından 24 saat geçmesine karşın demirli olduğu Antalya limanından ayrılmadığını ileri süren gazete, dün toplanan Türkiye Milli Güvenlik Kurulu sonrasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara da yer verdi.
ANTİ NAVTEX
Gazete, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın ise Türkiye’ye, aynı bölgede bir anti Navtex ilan ederek yanıt verdiğini yazdı.
Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın, Türkiye’nin ilan ettiği Navtex’e karşı, aynı bölgeyi ve tarihleri kapsayan bir Navtex’le yanıt verdiğini aktaran gazete, akabinde Türkiye’nin de yeni bir Navtex’le karşılık verdiğini vurguladı.
Haberde Türkiye’nin ilan ettiği Navtex’lerin içeriklerine de yer verildi.
RUM SİYASİ PARTİLERİ
Öte yandan gazete bir diğer haberinde, Rum siyasi partilerinin Türkiye’nin Ege’deki Navtex ilanını ve girişimlerini topluca kınadıklarını yazdı.
Habere göre, DİSİ, AKEL, DİKO, EDEK ve diğer siyasi partiler yaptıkları açıklamalarda, Türkiye’nin sözde “kışkırtıcı eylemlerini” kınayarak, uluslararası toplumdan müdahalede bulunması taleplerini dile getirdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.