DOLAR 32,5041 0.16%
EURO 34,8801 0.42%
ALTIN 2.481,600,80
BITCOIN 1983911-4,55%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk tarafının kırmızı çizgileri…  “Siyasi eşitlik – etkin katılım – dönüşümlü başkanlık”
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Türk tarafının kırmızı çizgileri… “Siyasi eşitlik – etkin katılım – dönüşümlü başkanlık”

Türk tarafının kırmızı çizgileri… “Siyasi eşitlik – etkin katılım – dönüşümlü başkanlık”

ABONE OL
11 Eylül 2019 11:06
Türk tarafının kırmızı çizgileri…  “Siyasi eşitlik – etkin katılım – dönüşümlü başkanlık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kıbrıs meselesinde laf olsun diye müzakereye başlamanın bir anlamı olmadığını kaydetti.
Bakan Çavuşoğlu, Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutunda ortak basın toplantısı düzenledi.
Çavuşoğlu, Kıbrıs meselesine ilişkin, Türkiye’nin hiçbir seçeneği dışlamadığını ve başka seçeneklerin de değerlendirilmesi gerektiğini daha önce de ifade ettiğini söyledi.
Sonuç odaklı müzakereye gidilmesi ve müzakere çerçeve belgesinin net olması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Bizim ve Kıbrıs Türkü için hassas olan ve vazgeçilmez olan kırmızı çizgiler var. Bunların en önemli unsuru ise siyasi eşitliktir, etkin katılımdır ve dönüşümlü başkanlıktır. Bunların da önceden net bir şekilde belirlenip tartışmanın dışına çıkarılması gerekiyor.” dedi.
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin her zaman çözümü desteklediğini vurgulayarak, “Bundan sonraki müzakere ise sonuç odaklı ve net bir çerçeveyle olmalıdır ki artık bir başarısızlığı daha Türkiye olarak da Kıbrıs tarafı olarak da kaldıramayız. Laf olsun diye müzakereye başlamanın da bir anlamı yoktur diye düşünüyoruz.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.