DOLAR 32,3779 0.18%
EURO 35,0252 -0.21%
ALTIN 2.324,470,23
BITCOIN 2257774-0,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türk tarafının Maraş kararı geri alınmalı”

“Türk tarafının Maraş kararı geri alınmalı”

ABONE OL
13 Ekim 2020 11:14
“Türk tarafının Maraş kararı geri alınmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- BM Güvenlik Konseyi’nin, Türkiye’ye kapalı bölge Maraş’ın sahil şeridinin açılması kararını geri alması çağrısında bulunulması sözde “Maraş Belediye Başkanı” ve “belediye meclisi” tarafından memnuniyetle karşılandı.
Haravgi gazetesine göre, sözde “Maraş Belediyesi”nden yapılan açıklamada, “BM Güvenlik Konseyi’nin Türkiye ve Kıbrıs’taki destekçilerinin, kapalı bölge Maraş’ın sahil şeridini açma kararını geri alması çağrısında bulunmasından memnuniyet duyulduğu” belirtildi.
Açıklamada ayrıca, BM Genel Sekreteri ve Rum hükümetinin, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlaması çabalarının da desteklendiği vurgulandı.
İNGİLTERE’DE YAŞAYAN RUMLAR
İngiltere’de yaşamını sürdüren Rumların, BM Güvenlik Konseyinin kapalı bölge Maraş’ın sahil şeridinin açılması kararının iptal edilmesine dair açıklamasının ardından, İngiltere hükümetine yönelik girişimde bulunduğu ifade edildi.
“Birleşik Krallık Milli Kıbrıs Federasyonunun”, İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’a bir mektup göndererek, BM Güvenlik Konseyinin açıklamasının ve Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarının somut bir şekilde uygulanması gerektiğine işaret ettiğini yazan Fileleftheros gazetesi, mektubun Federasyon Başkanı Hristos Karaolis’in imzasını taşıdığını kaydetti.
Haberde, Federasyonun, İngiltere’de yaşayan Rumların iradesinin net ve güçlü bir şekilde ifade edilmesi amacıyla, İngiltere Dışişleri Bakanlığına yönelik mesajlarla elektronik bir seferberlik başlattığı da belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.