DOLAR 32,5483 0.11%
EURO 34,9634 -0.1%
ALTIN 2.435,930,03
BITCOIN 21181311,20%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk uçakları Doğuş ile Rum’u rahatsız etti

Türk uçakları Doğuş ile Rum’u rahatsız etti

ABONE OL
17 Kasım 2017 01:56
Türk uçakları Doğuş ile Rum’u rahatsız etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* CTP Milletvekili Doğuş Derya, Türk uçaklarının gösterisinin rahatsızlık yarattığını ileri sürüp, bunu “rezillik ve kepazelik olarak” değerlendirirken, Rum Yönetimi de Türk uçaklarının “kendilerini taciz ettiğini ileri sürüp BM’ye şikayette bulundu

Güney Kıbrıs’ın BM’deki Daimi Temsilcisi Kornilios Korniliu, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde deniz ve hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e bir şikayet mektubu gönderdi.
Fileleftheros gazetesine göre, Korniliu, çarşamba günü BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi resmi belgesi olarak dağıtılan mektupta “Türkiye’nin eylemlerinin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin işgal atındaki toprakları üzerinde sözde bir hava sahası talep ederek ve devam eden de fakto bölünmeyi güçlendirerek, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sabote edilmesini hedeflediğini” savundu.
“İşgal makamlarının” Türk hava kuvvetlerinin yaptığı tatbikatlar için yasadışı olduğunu iddia ettiği üç talimat verdiğini söyleyen Korniliu, Türkiye’nin radyo çağrılarıyla sistematik olarak Lefkoşa “FIR Hattı”nda sivil ve askeri uçakları taciz etmeyi sürdürdüğünü iddia etti.
Korniliu, Türkiye’nin, Lefkoşa “FIR Hattı” içerisinde ihalelerde de bulunmaya devam ettiğini savundu.
Türkiye’nin sistematik olarak uluslararası hukuku ihlal etme, ayrıca uluslararası kural ve tüzüklere meydan okuma politikasının uluslararası sivil havacılık güvenliğini tehlikeye attığını kaydeden Korniliu, bu durumun bölgenin istikrarına olumsuz etki yaptığını ve Kıbrıs üzerinde hava trafiğinde zorluklar yarattığını iddia etti. Korniliu, Türkiye’nin bu eylemlerinin Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yürütülen müzakereler sürecini etkilediğinden de söz etti.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.