DOLAR 32,5884 0.12%
EURO 35,0261 0.44%
ALTIN 2.421,06-0,07
BITCOIN 2090310-3,79%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkçe isim kullananlar cezalandırılacak..   Üç yıl hapislik

Türkçe isim kullananlar cezalandırılacak.. Üç yıl hapislik

ABONE OL
19 Eylül 2018 16:28
Türkçe isim kullananlar cezalandırılacak..   Üç yıl hapislik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC’deki yerleşim yerlerinin adlarını Türkçe  olarak kullanan özel veya tüzel kişiler 3 yılı aşmayacak hapis veya 50 bin Euro’yu aşmayacak para cezası veya her iki cezaya birden çarptırılacak

Uluslararası Kıbrıs Rallisi resmî web sayfasında yayınlanan güzergah haritalarından bazılarında KKTC’deki yerleşim birimlerinin Türkçe adları ile de yer alması, Güney Kıbrıs’ta tartışma yarattı.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Ekologlar Hareketi Vatandaşlar İşbirliği Başkanı Yorgos Perdikis’in konuyu 21 Haziran 2018’de şikayet konusu yaptığını ve Rum İçişleri Bakanlığı’nın da yaptığı araştırmada “ceza gerektiren suç işlendiği” saptamasında bulunduğunu yazdı; “suçu işlediği mahkemece sabit görülen özel veya tüzel kişilerin 3 yılı aşmayacak hapis veya 50 bin Euro’yu aşmayacak para cezası veya her iki cezaya birden çarptırılabileceği” bilgisini ekledi.
Habere göre Rum İçişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kipros Kiprianu, Meclise gönderdiği 10 Eylül tarihli cevap mektubunda, Kıbrıs Rallisi resmî sayfasında bulunan bazı haritalarda KKTC’deki yerleşim birimlerinin Türkçe isimleriyle de gözükmesiyle ilgili incelemede “cezai suç” saptandığını ve konunun, cezai kovuşturma yetkisinin “Coğrafik Yer İsimleri Standardizasyon Daimi Komitesi”nin bağlı bulunduğu Rum Eğitim Bakanlığı’na havale edileceğini belirtti.
Yorgos Perdikis konuyu, 21 Haziran’da gündeme getirmiş ve Rum Yönetimi tarafından belirlenen isimlerden farklı yer isimleri kullanılmasının hem BM kararlarının hem de Rum tarafında yürürlükte bulunan yer isimleri standardizasyonuyla ilgili yasanın “ihlali” demek olduğu anlamına geldiği şikayetinde bulunmuştu.
Perdikis, Rum Turizm Örgütü (KOT) ve RİK tarafından yüz binlerce Euro’luk bütçe ile finanse edilen bir organizasyon söz konusu olduğuna dikkat çekerek, Rum İçişleri Bakanlığı’nı, konu hakkında bilgisi olup olmadığından ve ne yapacağını Rum Meclisine izah etmeye çağırmıştı.

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (8)
  • Anonim

    [url=http://albuterolo.online/]albuterol rx[/url]

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Anonim

    Hello there! [url=https://valtrexrp.site/#order-valtrex]order valacyclovir[/url] excellent web page.
    [url=https://valtrexrp.site/#]dhi[/url]

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Anonim

    [url=http://drugstorepp.com/accutane.html]best accutane cream[/url]

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Anonim

    [url=https://ivermectin.party/]buy stromectol canada[/url]

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Anonim

    You might even see a naturopathic medical professional to help you with hormones levels and overall general health can i take viagra with lisinopril

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Anonim

    Melatonin letter, 160, p where can i buy priligy

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Anonim

    Gharahdaghi N, et al

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Anonim

    It s due to political pressures or different ideas about how the border ought to be secured whats accutane

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.