DOLAR 32,4963 -0.15%
EURO 34,9562 0.28%
ALTIN 2.435,620,53
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye 3’üncü sondaja gidiyor

Türkiye 3’üncü sondaja gidiyor

ABONE OL
12 Temmuz 2019 10:20
Türkiye 3’üncü sondaja gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- AKEL Polit Büro üyesi Hristos Hristofidis, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde üçüncü sondaja gideceğini ileri sürdü.
Politis gazetesi “3’üncü Sondaja Mı Gidiyorlar- AKEL’li Hristofidis’in Sahip Olduğu Bilgi Bu” başlıklı haberinde, AKEL Polit Büro üyesi Hristos Hristofidis’in, “Sigma” kanalına yapmış olduğu konuyla ilgili açıklamalarına yer verdi.
Habere göre Hristofidis, elde ettiğini iddia ettiği bilgilere atıfta bulunarak, Türkiye’nin bir sonraki sondajının -bu arada, Fatih ve Yavuz’un faaliyetlerinin sonlandırılması ve Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlaması için uzlaşma bulunmaması durumunda- 7’nci parselin kuzeyinde gerçekleştirileceğini öne sürdü.
Hristofidis ile iletişime geçtiğini yazan gazete, Hristofidis’in Türkiye’nin, 7’nci parselin kuzeyinde üçüncü parsele hazırlandığı yönündeki bilgisini yinelediğini belirtti.
Gazete 7’nci parselin kuzey deniz cephesinin büyük bir bölümünün, 1’inci parselin içine düştüğünü, buna karşın, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’nin sınırları belirlenmiş güney kısmına dahil olmayan 7’nci parselin kuzey deniz kısmında bir bölümün olduğunu da yazdı.
Gazete haberinde ayrıca, yine elde ettiğini iddia ettiği bilgilere atıfta bulunarak, “Fatih” sondaj gemisinin, Akama’nın 35 deniz mili batısındaki “Finike 1” hedefinden, ilgili sondaj için yayımlanan Navtex’in 3 Eylül tarihine kadar olmasına karşın, Ağustos ayında ayrılacağını iddia etti.
Gazete Rum Yönetimi’nin, Türkiye’nin, başka bir sondaj noktası seçerek gerilimi tırmandıracağına dair endişeler taşıdığını da belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.