DOLAR 32,5057 -0.11%
EURO 34,9612 0.35%
ALTIN 2.430,450,32
BITCOIN 2075541-3,77%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Doğu Akdeniz’de  kararlı… Sondaj faaliyetleri devam edecek

Türkiye Doğu Akdeniz’de kararlı… Sondaj faaliyetleri devam edecek

ABONE OL
05 Aralık 2019 10:39
Türkiye Doğu Akdeniz’de  kararlı… Sondaj faaliyetleri devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından tahsis edilen ruhsat sahalarında uzun soluklu arama ve sondaj faaliyetlerine devam edileceğini açıklad.
“Varsa bulacağız” mottosuyla hareket edilirken, Fatih ve Yavuz sondaj gemileriyle Doğu Akdeniz’de aramalar devam ediyor. 22 Kasım’da da dördüncü sondaja başlanmıştı.
Bölgede hidrokarbon kaynaklarının bir gerginlik değil, barış ve istikrar unsuru haline gelmesini isteyen Türkiye , milli gemilerle 2020’de 5 kuyu açarak petrol ve doğal gaz aramacılığında aktif bir strateji izleyecek.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2020’de Doğu Akdeniz’de yürütülen sondaj çalışmalarına devam edecek, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılmasına odaklanacak.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2020 bütçesi üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Komisyonda yapılan sunumlarla bakanlıkların 2019 yılı çalışmaları ve 2020 hedefleri ayrıntılı olarak kamuoyuna açıklandı. Bütçe üzerinde TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler 9 Aralık’ta başlayacak.
TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2019’da birçok hedefini hayata geçirdi. Yılın 10 ayında elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir kaynakların payı yüzde 64 ile rekor kırdı.
Ekim sonu itibarıyla elektrikte kurulu güç 91 bin 70 megavata ulaşırken, bunun 44 bin 258 megavatı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştu. Bu ay itibarıyla Türkiye’deki toplam elektrik üretim santrali sayısı da 8 bin 112 olarak kayıtlara geçti.
DOĞAL GAZ
TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, doğal gazda kesinti ve kısıntı yaşanmaması amacıyla arz güvenliğine yönelik yatırımlarına devam etti.
Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak ve Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ’nin de yüzde 30 ortağı olduğu Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) Avrupa bağlantısı 30 Kasım’da gerçekleştirildi.
Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattında da çalışmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katılımıyla 8 Ocak 2020’de İstanbul’da yapılacak törenle hattın açılması bekleniyor.
DOĞU AKDENİZ’DE SONDAJLAR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından tahsis edilen ruhsat sahalarında uzun soluklu arama ve sondaj faaliyetlerine devam ediyor.
Bakanlık, “Varsa bulacağız” mottosuyla hareket eden, Fatih ve Yavuz sondaj gemileriyle Doğu Akdeniz’de aramaların devam ettiğini ve 22 Kasım’da dördüncü sondajın yapılmaya başlandığını duyurdu.
Bölgede hidrokarbon kaynaklarının bir gerginlik değil, barış ve istikrar unsuru haline gelmesini isteyen Bakanlık, milli gemilerle 2020’de 5 kuyu açarak petrol ve doğal gaz aramacılığında aktif bir strateji izleyecek. Denizlerde hidrokarbon arama faaliyetleri kapsamında 2023’e kadar 26 sondaj yapılmasını planlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.