DOLAR 32,5218 0.21%
EURO 34,7650 0.06%
ALTIN 2.487,711,05
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye KKTC’de deniz üssü kuracak

Türkiye KKTC’de deniz üssü kuracak

ABONE OL
19 Haziran 2019 08:39
Türkiye KKTC’de deniz üssü kuracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye, Doğu Akdeniz’de görev yapan savaş gemilerinin lojistik ihtiyaçlarının daha rahat sağlanması amacıyla KKTC’de “lojistik liman” konusunda çalışma başlattı.
Türkiye, ABD, İsrail ve Fransa’nın Güney Kıbrıs’ta askeri üs edinme çalışmaları sonrasında Ada’da askeri liman konusunda harekete geçti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir ekip KKTC’ye gelerek görüşmelerde bulundu.

Türkiye, başta ABD, İsrail ve Fransa’nın Güney Kıbrıs’ta askeri üs edinme çalışmaları sonrasında Ada’da askeri liman konusunda harekete geçti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir ekip bu amaçla KKTC’ye gitti. KKTC’de askeri ve diplomatik yetkililerle görüşmeler yapan ekip, Ankara’ya döndü. Fatih sondaj gemisinin Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmalarına başlamasıyla birlikte bölgede bulunan savaş gemilerinin lojistik anlamda güçlendirilmesi kararı alındı. Buna göre savaş gemilerinin KKTC’de Gazimağusa veya İskele ilçelerinde, ikmal yapabileceği bir liman yapılması için yer tespit çalışması yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.