DOLAR 32,3767 0.16%
EURO 35,0559 -0.16%
ALTIN 2.325,100,26
BITCOIN 2272623-0,59%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’de iş adamlarını 10 milyon TL  dolandıran şebeke çökertildi…   Şebekenin başı Yusuf Kısa
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Türkiye’de iş adamlarını 10 milyon TL dolandıran şebeke çökertildi… Şebekenin başı Yusuf Kısa

Türkiye’de iş adamlarını 10 milyon TL dolandıran şebeke çökertildi… Şebekenin başı Yusuf Kısa

ABONE OL
04 Ekim 2019 19:11
Türkiye’de iş adamlarını 10 milyon TL  dolandıran şebeke çökertildi…   Şebekenin başı Yusuf Kısa
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir merkezli İstanbul ve Ankara’da yapılan operasyonda, işadamlarını, yurt dışı bağlantılı kredi kullandırmak vaadi ile vergi ve sigorta ödemesi adı altında, 10 milyon dolandıran, dolandırıcılık şebekesi çökertildi. 8 şüpheli ‘Nitelikli Dolandırıcılık’, ‘Özel Belgede Sahtecilik’ ve ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

y Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini İzmir’de faaliyet gösteren, Hüma Group Yatırım Danışmanlık Şirketi yetkilisi ve çalışanı olarak tanıtan A.P., Y.B., Ö.O.D, M.M.Ö., E.K., I.K I.B.O., M.L.Y, H.G. isimli şahısların, K.K.T.C.’de faaliyet gösteren GİFA  Holding yetkilileri Yusuf Kısa, Ilksen Yeşilada ve S.A. ile ortak hareket ettikleri belirlendi

 

 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, işadamlarını dolandıran şüphelilere yönelik araştırma başlattı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini İzmir’de faaliyet gösteren, Hüma Group Yatırım Danışmanlık Şirketi yetkilisi ve çalışanı olarak tanıtan A.P., Y.B., Ö.O.D, M.M.Ö., E.K., I.K I.B.O., M.L.Y, H.G. isimli şahısların, K.K.T.C.’de faaliyet gösteren GİFA  Holding yetkilileri Yusuf Kısa, Ilksen Yeşilada ve S.A. ile ortak hareket ettikleri belirlendi. Şüphelilerin başta İzmir olmak üzere farklı illerde irtibata geçtikleri sanayici ve iş adamlarından yurt dışı bağlantılı kredi kullandırmak vaadi ile vergi ve sigorta ödemesi adı altında yüksek miktarlarda tahsilat yaptıkları saptandı. Şahısların bu yöntem ile İzmir’de 11 sanayici ve iş adamından yaklaşık 10 milyon lira para aldıkları, dolandırıcılık yapan şahısların aynı yöntem ile Pakistan, Ürdün, Kuveyt, Iran ve Cezayir ülkesinde de sanayici ve iş adamlarını dolandırdıkları belirlendi.

 

POLİS ŞEBEKEYİ ÇÖKERTTİ

 

Şahısların söz konusu paralar ile kendilerine ve birinci derece yakınlarına menfaat sağladıkları, toplamış oldukları paraların büyük kısmını K.K.T.C. faaliyet gösteren Holdingin hesabına aktardıkları belirlendi. İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile İzmir, İstanbul ve Ankara’da ikamet ettiği tespit edilen 9  şahıs hakkında, geçtiğimiz Salı günü, sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlattı. 8 şüpheli yakalanırken şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda;  bir adet GLOCK marka ruhsatsız silah, bir adet Sahte Polis Kimlik Kartı, bir adet Sahte T.C. Kimlik Kartı, dolandırıcılığa konu firmalara ait çok sayıda evrak, dolandırıcılığa konu paraların yurt dışına aktarıldığına dair dekontlar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından, ‘Nitelikli Dolandırıcılık’, “Özel Belgede Sahtecilik” ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından adliyeye sevk edildi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.