DOLAR 32,5467 0.02%
EURO 34,9443 0.28%
ALTIN 2.425,440,11
BITCOIN 2062370-4,15%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin projesi BM Genel Kurulu’nda kabul edildi: 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü
  • Kıbrıs Volkan
  • Türkiye
  • Türkiye’nin projesi BM Genel Kurulu’nda kabul edildi: 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü

Türkiye’nin projesi BM Genel Kurulu’nda kabul edildi: 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü

ABONE OL
15 Aralık 2022 09:10
Türkiye’nin projesi BM Genel Kurulu’nda kabul edildi: 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir kalkınma planları kapsamında sunduğu “sıfır atık” kararı BM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
BM Genel Kurulu, Türkiye’nin ana sunucusu, 105 ülkenin ise ortak sunucu olduğu kararı oydaşma ile kabul etti.

Genel Kurul, bu kararla 30 Mart’ı Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan etti.

Kararla, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten yerel ve ulusal sıfır atık girişimlerini teşvik etmek için bilgi, deneyim ve uzmanlığa dayalı, cinsiyet dengesi ve adil coğrafi temsil dikkate alınarak gönüllü ve seçkin kişilerden oluşan 3 yıl görev yapacak bir danışma kurulu kurması isteniyor.

Sıfır atık girişimleri, çevreye duyarlı atık yönetimi, sürdürülebilir tüketim ve üretim konularının BM bünyesinde ele alınmasına devam edilmesi gerektiğini vurgulanan karar, üye devletleri ve BM ile diğer uluslararası ve bölgesel örgütleri sıfır atık girişimlerini uygulamaya teşvik ediyor.

BM Çevre Programı’nın bir sonraki Küresel Atık Yönetimi Görünümü raporunda sıfır atık girişimlerine de yer verilmesini istenen kararla, BM Genel Kurulu Başkanı’ndan 2023 yılında “sıfır atık” ve “Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Modellerine Yönelik 10 Yıllık Çerçeve Programı” konularında üst düzey bir toplantı düzenlemesi talep ediliyor.

Böylece, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi”, BM Genel Kurulu kararıyla desteklenmiş oldu.AA/BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.