DOLAR 32,5339 0.12%
EURO 35,0558 -0.01%
ALTIN 2.438,740,14
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türkler Kıbrıs’tan dışarı”

“Türkler Kıbrıs’tan dışarı”

ABONE OL
17 Kasım 2017 02:05
“Türkler Kıbrıs’tan dışarı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* Rum öğrenci örgütlerinden POFEN ve PSEM, KKTC’nin kuruluşunu kınamak amacıyla Lefkoşa’da Okullar Bölgesi’ne yürüyüşü yaptı.

* Ellerinde Yunan bayrakları ve çirkin ifadeler içeren pankartalar taşıyan Rum öğrenciler “Kıbrıs Elendir, , Türk askeri gitmeli, Türkler dışarı” sloganlarını bağırdı

Rum öğrencilerin gösterisi Rum gazetelerinde geniş yer tutarken Fileleftheros gazetesi de, AKEL destekli bağımsız başkan adayı Stavros Malas ile DİKO’nun başkan adayı Nikolas Papadopulos’un, yaptıkları açıklamalarla KKTC’nin kuruluşunu kınadıklarını yazdı.

Habere göre, Malas, Kıbrıs’ın kuzeyinde “sahte devlet” ilan edilmesinin kabul edilebilir olmadığını ve bu oluşumun “yasadışı, kışkırtıcı ve 1974 oldu-bittilerinin legal hale getirilmesine yönelik bir eylem” olduğunu iddia etti.

Malas, Kıbrıs’ın tek devlet ve Kıbrıslıların tek halk olduğuna vurgu yaptı.

Gazete, Papadopulos’un ise, seçim propagandaları çerçevesinde, göçmenlik politikasını açıklamak için anti-işgal etkinliğini seçtiğini yazdı.

Habere göre, Papadopulos, KKTC’nin kuruluşunu kınadığını belirtirken, Başkanlığa seçilmesi halinde, göçmenler için destek fonu oluşturacağı vaadinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.