DOLAR 32,5054 -0.12%
EURO 34,9837 0.4%
ALTIN 2.429,690,28
BITCOIN 2069048-4,01%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türklere karşı Ortodoks  Savaş Gücü kuruldu HELBROC

Türklere karşı Ortodoks Savaş Gücü kuruldu HELBROC

ABONE OL
28 Kasım 2017 23:59
Türklere karşı Ortodoks  Savaş Gücü kuruldu HELBROC
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* Güney Kıbrıs, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan’ın yer aldığı, Avrupa Birliği’nin Ortodoks Savaş Gücü HELBROC’a Sırbistan’ın da dahil olacağı bildirildi

Güney Kıbrıs ile Sırbistan arasında, gizli bilgilerin alışverişiyle ilgili işbirliği anlaşması imzalandığı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, adaya resmi ziyaret düzenlemekte olan Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin’in, dün, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ile görüştüğünü ve görüşmede, işbirliği anlaşmasının imzalandığını yazdı.
Habere göre Fokaidis, Vulin ile görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs ile Sırbistan arasındaki dostane ilişkilere vurgu yaparak, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü bünyesinde görev yapan 45 Sırp askerinin, Sırbistan’ın Güney Kıbrıs’a verdiği desteğin göstergesi olduğunu söyledi.
Fokaidis, Sırbistan’ın 2020 yılında, Güney Kıbrıs, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan’ın yer aldığı, Avrupa Birliği’nin Ortodoks Savaş Gücü HELBROC’a dahil olacağını da kaydetti.
Gazete, Vulin’in ise, Güney Kıbrıs’ta bulunmaktan çok mutlu olduğunu, kendini evinde hissettiğini ve Kosova meselesiyle ilgili, Güney Kıbrıs’ın verdiği destekten ötürü teşekkürlerini sunduğunu söylediğini yazdı.
İki bakanlığın sıkı işbirliği içerisinde olduğuna işaret eden Vulin, yaşadıkları bölgede, “Güney Kıbrıs’ınkine benzer tahriklere maruz kaldıklarını” savundu.
Vulin, imzalanan anlaşmanın kendilerine gizli bilgi alışverişinde kolaylık sunacağını ve Güney Kıbrıs ile Sırbistan’ın, birbirinden öğrenecek çok şeyi olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (4)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.