DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20725110,77%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“TUSKON- KTİAK Dosyası”nı açıklıyoruz

“TUSKON- KTİAK Dosyası”nı açıklıyoruz

ABONE OL
09 Aralık 2018 21:15
“TUSKON- KTİAK Dosyası”nı açıklıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’nin (KTİAK) üye olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) bütün yöneticileri FETÖ’ya finans sağlamaktan tutuklu.
2008 yılında kurulan ve en son genel kurul toplantısını 2014 yılında yapan Kıbrıs Türk İşadamları Derneği’nin faaliyetlerini sürdürüp, sürdürmediği bilinmiyor.
TUSKON BAŞKANI KAÇTI
KTİAK’ın 2012 yılında üye olduğu TUSKON’un Başkanı Rızanur Meral FETÖ yapılanmasının deşifre olmasından sonra yurt dışına kaçtı. Müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor.
ESİDEF BAŞKANI YAKALANDI
TUSKON üyesi Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara, Kırgızistan’a kaçmaya çalışırken tutuklandı. KTİAK, ESİDEF’e bağlı olarak çalışırken KTİAK yöneticileri iki ayda bir İzmir’den düzenlenen toplantılara katılıyordu.
MASİAD YÖNETİCİLERİ TUTUKLU
TUSKON’a bağlı Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) yöneticileri FETÖ’ya finans sağlamaktan tutuklandı. KTİAK ile MASİAD karşılıklı ziyaretler düzenliyordu.
MARİFED BAŞKANI TUTUKLU
TUSKON’a bağlı Marmara İşadamları Derneği (MARİFED) Başkanı İbrahim Halil Avcı, FETÖ’ya finans sağlamaktan tutuklandı. KTİAK ile MARİFED yöneticileri karşılıklı ziyaretler düzenliyordu.

FETÖ’ya finans sağlayan ve Türkiye geneli ile yurtdışında FETÖ’nün “İşadamları Yapılanmasını” sağlayan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) 2005 yılında kuruldu.
Türkiye’de 211 işadamı derneği ve pek çok ülkede faaliyet gösteren federasyonlar ve bu federasyonlara bağlı 150’den fazla dernekten oluşan bir konfederasyondu. TUSKON, çeşitli ülkelerdeki işadamlarına ve kuruluşlara çeşitli yöntemler ve maskeler kullanarak yaklaşırken, bunları aldatıp, kullanmaya çalışıyordu. Pek çok işadamı ve kuruluş TUSKON’un FETÖ ile bağlantısı olduğunu bilmiyordu. FETÖ’ya finans sağladığı tespit edilen TUSKON , FETÖ’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra kapatıldı.
KIBRIS TÜRK İŞADAMLARI KONSEYİ
“KKTC ekonomisini kalkındırmak ve dünyaya açmak” amacıyla 2008 yılında Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Sanayi Odası’na alternatif olarak kurulan ve 70 üyesi olan Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi, 2010 yılından sonra TUSKON ile yakın ilişkiler içerisine girdi. 3 Temmuz 2012 tarihinde ise İstanbul’da TUSKON ile KTİAK arasında işbirliği anlaşması imzalandı. KTİAK, TUSKON üyesi Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu’na (ESİDEF) bağlı olarak çalışmaya başladı. KTİAK yöneticileri TUSKON bünyesinde pekçok yurtdışı ziyaretine katıldı.
TUSKON’A YÖNELiK OPERASYONLAR
FETÖ tarafından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine karşı düzenlenen 17-25 Aralık operasyonunun başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra FETÖ yapılanması deşifre olurken, FETÖ’ya finans sağlayanların başında BankAsya ile TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in olduğu tespit edildi. Yapılan soruşturmalar sonrasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, FETÖ’nün finans kaynaklarına yönelik olarak 25 Haziran 2016 tarihinde İstanbul merkezli olmak üzere dört ilde büyük bir operasyon düzenlendi.
RIZANUR MERAL YURT DIŞINA KAÇTI
Düzenlenen Operasyonda FETÖ/PDY’nin para kaynağı olan işadamı örgütü TUSKON’un Başkanı Rızanur Meral ile TUSKON yöneticilerinden 6 kişinin yurt dışına kaçtıkları tespit edilirken, haklarında gözaltı kararı olan 54 şüpheliden 40’ı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Marmara İşadamları Dernekleri Federasyonu (MARİFED) Başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu ve Uğur Kolejleri Kurucu Vekili Çağrı Koçak, Faruk Güllü (Güllüoğlu) da vardı.
SUÇLAMA
Gözaltı listesinde, FİADER Genel Sekreteri Özgür Koç, işadamı Selim Nakipoğlu ve örgütte ‘Abla’ adı verilen 6 bayan sorumlu da bulunuyordu. ‘Terör örgütüne üye olma ve örgüte yardımda bulunma, terörün finansmanına dair kanuna muhalefet, yardım toplama kanununa muhalefet ve tehdit, yağma ve silahla adam yaralama” suçlamaları getirilmişti.
ESİDEF BAŞKANI ÖZKARA
FETÖ’nün finans yapılanmasına yönelik operasyonlar devam ederken, TUSKON’a bağlı Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mustafa Özkara, 29 Temmuz 206 tarihinde Kırgızistan’a kaçmaya çalışırken tutuklandı.
ESİDEF- KTİAK
Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi (KTİAK) , TUSKON üyesi olan ESİDEF’e bağlı olarak çalışıyordu. KTİAK yöneticileri iki ayda bir ESİDEF’e bağlı derneklerin başkanlarıyla İzmir’de yapılan toplantılara katılıyordu.
MASİAD
FETÖ’ya finans sağladığı tespit edilen TUSKON’a bağlı Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği’ne (MASİAD) de operasyon düzenlendi. Bu operasyonda MASİAD yöneticileri tutuklandı.
MASİAD – KTİAK
TUSKON üyesi MASİAD ile TUSKON üyesi Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (KTİAK) karşılıklı ziyaretler düzenlerken, KTİAK 2012 yılının Mayıs ayında KKTC’den 9 gazeteciyi Türkçe Olimpiyatları’na ve Manisa’ya götürmüştü. KTİAK’ın davetlisi olarak KKTC’ye gelen MASİAD heyeti de dönemin Başbakanı ile pek çok belediye başkanı ile görüşmüştü.
MARİFED
TUSKON’a bağlı Marmara İşadamları Derneği de FETÖ’ya finans sağlayan kuruluşlar arasındaydı. 25 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen operasyonda MARİFED Başkanı İbrahim Halil Avcı tutuklandı.
MARİFED- KTİAK
TUSKON üyesi MARİFED ile TUSKON üyesi Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi (KTİAK) arasında yakın bir işbirliği olup, karşılıklı ziyaretler yapılıyordu.
FİADER
FETÖ’ya finans sağlayan TUSKON’a bağlı Florya İşadamları Derneği Başkanı Çetin Ekincioğlu da 25 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen operasyonda tutuklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.