DOLAR 32,5442 0.09%
EURO 34,8691 0.57%
ALTIN 2.431,14-0,06
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UBP-DP hükümeti neden hedefte?

UBP-DP hükümeti neden hedefte?

ABONE OL
13 Ekim 2017 09:02
UBP-DP hükümeti neden hedefte?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın Akkurt değerlendirdi;  UBP-DP hükümeti neden hedefte? …

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın teslimiyetçi tavırlarına ve emperyalist güçlerin baskılarına  rağmen,  UBP-DP hükümeti dayatılan çözüm şeklini kabul etmedi. Kıbrıs Türk halkının devletinden, egemenliğinden , özgürlüğünden ve siyasi eşitliğinden  taviz vermedi.  “Türkiye’nin garantörlüğü ile Kıbrıs’ta Türk askeri varlığı devam etmeli” dedi.

Tabii ki tüm bunlar Rum-yunan ikilisi ile emperyalist güçlerin dayattığı çözüm şekline karşıydı.  Bu nedenle de UBP-DP hükümeti hedef haline getirildi.

CransMontana’da müzakere sürecinin Rum-Yunan ikilisin olumsuz  tutumu nedeniyle çökmesinden sonra,  UBP-DP  hükümeti  Türkiye ile birlikte yeni bir yol arayışına girdiğinde, UBP-DP hükümetine yönelik saldırılar daha da yoğunlaştı.

Peki neden?

Dayatılan çözüm şeklini kabul edecek olanları iktidara getirebilmek için. Çünkü onlara göre , Kıbrıs Türk halkının devletini, egemenliğini, siyasi eşitliğini ve Türkiye’nin garantörlüğünün devamını savunan  UBP-DP hükümeti “çözüm karşıtı” oluyor.

Ve bu hükümeti yıkabilmek için her türlü yol ve yöntem kullanılırken, yalana ve iftiraya dayalı algı operasyonları da  sürüyor. Belli bir merkezden yönetilen siyasi eylemler ile grevler de devam ediyor.

Bu arada ülkeyi kaosa sürüklemek için de her türlü provokatif eylem de gündemde.

Ve bu operasyonlar öylesine güçlü bir şekilde yürütülüyor ki, şaşırmamak elde değil.  Sanki,annan Planı ile ilgili referandum günlerini yaşıyoruz.

Siyasi eylem ve grevlerin yanısıra iki toplumlu etkinliklerde de büyük bir artış var.  Gazeteler ile TV’lerin ve haber sitelerinin büyük çoğunluğu da  hükümete savaş açmış durumda. Verdikleri haberlerin tamamı da  tek elden çıkmış gibi.

Hedefleri ise, bunlar üzerinden yürüttükleri algı operasyonları ile halkı, istedikleri  yöne yönlendirmek.

Operasyonlar bunlarla  da sınırlı değil.

“Türkiye karşıtlığı”  ile “Kıbrıslı-Türkiyeli ayırımcılığını” yaratabilmek için de  her türlü senaryo  ve provokasyon kullanılıyor.

Ve, hep birlikte göreceğiz ki, önümüzdeki günlerde  siyasi eylemler ile grevler, provokasyonlar ve  algı operasyonları daha da yoğunlaşacak. Ülkede kaos ve gerginlik yaratabilmek için her yol denenecek.

Çünkü hedef belirlendi;  UBP-DP hükümetini götürmek.

Ama bu o kadar kolay değil.

Halk, bu kez bu oyuna gelmeyecek.  Ama yine de dikkatli olmakta yarar var.

TÜMÜ DE AYNI

Önümüzdeki Şubat ayında Rum tarafında başkanlık seçimi var.  AKEL de  NikosAnastasiadis’e karşı bağımsız aday Malas’ı destekliyor.

Peki neden?

Çünkü AKEL şle bizdeki yoldaşlarına göre; “Malas, Anastasiadis’e göre daha çok çözüm yanlısıymış. Bunu, bir zamanalar AKEL Genel Sekreteri DimitrisHristofyas için de söylüyorlardı.

Ama ne var ki; Hristofyas  başkan seçilince gerçek düzü ortaya çıktı. Dönemin Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat  da “yoldaşım” dediği Hristofyas için şöyle demişti;  “ne yapayım, gerçek yüzü şimdi ortaya çıktı.”

Malas içinse “başkan” olmasını bile beklemeye gerek yok.  Önceki gün yaptığı açıklamada şunarı söyledi;

“Türkiye’nin garantörlüğü ile müdahale hakkın kaldırılması, Türk askerinin Kıbrıs’tan uzaklaştırılması ve Güzelyurt’un iade edilmesi için mücadele edeceğim.”

İşte bu.

Yani, Malas’ınAnastasiadis’ten, Lillikas’tan, Papadopulos’tan , Hrisostomos’dan bir farkı yok. Tümü de aynı.

Tümünün de hedefi;  Girit  gibi Kıbrıs’ı bir Elen adası, Kıbrıs Türk halkını da bu adada azınlık yapmak.  Çünkü bu; Rum-Yunan ikilisinin değişmeyen milli hedefi.

Peki, bizim milli hedefimiz ne?

Bunu belirlemenin zamanı gelmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.