DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20803070,69%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UBP Genel Sekreteri Saner;  Yeni bir geleceğe yürüyoruz

UBP Genel Sekreteri Saner; Yeni bir geleceğe yürüyoruz

ABONE OL
20 Eylül 2020 21:49
UBP Genel Sekreteri Saner;  Yeni bir geleceğe yürüyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- “Yeni gelecek, 43 yıldır tartışılmayan, konuşulmayan sayfası, paragrafı ve hatta kelimesi kalmayan ama bir türlü başarılamayan federal çözüm dışındaki çözüm modellerinin de gündeme gelmesini sağlamaktır”
UBP adayı Ersin Tatar, seçim kampanyasını “Yeni bir geleceğe yürüyoruz” ana sloganı etrafında şekillendirdi.
Tatar’ın seçim kampanyasıyla ilgili soruları yanıtlayan UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, Covid-19 salgının 11 Ekim Cumhurbaşkanlığı seçim propaganda sürecine de adeta damgasını vurduğuna işaret ederek altı ay ertelenen seçimin bir kez daha ertelenmesini kesinlikle istemediklerini söyledi. Saner, “İnşallah 11 Ekim’de sağlık koşullarına uyarak, halkımızın duyarlı bir şekilde sandıklara gideceğine inanıyor ve yüksek katılımla seçimimizi tamamlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Saner, kitle toplantılarına, yüksek katılımlı aday tanıtımına, köy ve mahalle ziyaretlerine hazırlandıklarını ancak salgın dolayısıyla YSK’nın aldığı kararlarla bunlardan vazgeçmek durumunda kaldıklarını kaydetti.
Yaşanan bu gelişmelerden sonra daha fazla videolar, müzikler, sosyal medya paylaşımları ile her yaştan seçmene ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Ersan Saner, şöyle konuştu:
“Sloganımızı seçmen kardeşlerimize vermek istediğimiz ana mesaja uygun olarak belirledik. Nedir bizim bu seçimde esas olarak anlatmak istediğimiz? Neden UBP adayı olan Sayın Genel Başkan ve Başbakanımız Sayın Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesini istiyoruz?
Çok net; Sayın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın beş yıl önce ortaya attığı 4 boyutlu siyaset başarısızlıkla sonlandı. Sayın Akıncı, Kıbrıs konusunu iddia ettiği gibi kısa sürede çözemedi. Bırakın kısa sürede çözmeyi 5 yıllık süre bile kendisine yetmedi. Kıbrıs görüşmeleri 2017 yılı Temmuz ayında Crans Montana’da çöktü. Federasyondan vazgeçti, sonra federasyona döndü ama geri kalan 3 yıl içinde de bir şey yapamadı. Türkiye ile doğru ilişkiler kuracaktı, Türkiye ile Cumhurbaşkanı’nın ilişkileri Sayın Akıncı’nın yanlış demeçleri yüzünden koptu. Sayın Akıncı, halkla kaynaşamadı.
Dolayısı ile biz öncelikle ‘Artık yeter- bir beş yıl daha kaybetmeyeceğiz’ diyoruz. Ardından ise asıl sloganımızla ‘Yeni Bir Geleceğe Yürüyoruz’ diye vurguluyoruz.”
“YENİ GELECEK”
UBP Genel Sekreteri Saner, sloganın anlamını şöyle açıkladı:
“Nedir bu yeni gelecek? Yeni gelecek, 43 yıldır tartışılmayan, konuşulmayan sayfası, paragrafı ve hatta kelimesi kalmayan ama bir türlü başarılamayan federal çözüm dışındaki çözüm modellerinin de gündeme gelmesini sağlamaktır.
Bunu sağlamak mümkün mü? Giderek güçlenen Türkiye de bu noktada olduğuna göre mümkündür… Yeni gelecek proaktif siyaset izleyerek, ezber bozarak gelecektir. Türkiye’nin de desteği ile tüm imkanlar kullanılarak dünyaya tezlerimizi anlatacağız. Kapalı Maraş’ı KKTC idaresinde Taşınmaz Mal Komisyonumuz vasıtası ile 1974 öncesi hak sahiplerine açacağız. Mümkün mü? Mümkündür. Şu anda elimizde bazı kişilerin Kıbrıs Türk İdaresi’nde Maraş’a döneceğini beyan eden başvuruları vardır.
Yeni gelecek, Doğu Akdeniz’deki haklarımıza Türkiye ile ortak olduğumuz Mavi Vatan’a sahip çıkarak refahımızın artacağı bir gelecektir. Mümkün mü? Göreceğiz ki mümkündür…”
UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, kampanya için profesyonel destek aldıklarını, kampanyanın oldukça pahalı olduğunu, işin içine sosyal medya, klipler, müzikler, dış mekan ilanları girince masrafların oldukça arttığını kaydederek, hazırladıkları web sayfası, klipler ve müziklerin büyük ilgi gördüğünü ve bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.
Saner, kampanya maliyetiyle ilgili soruya ise “Parti kaynaklarımız elverdiği ölçüde harcama yaparak bu secimi tamamlamayı hedefliyoruz ancak bunu medyaya açıklamamın çok doğru olmadığı görüşündeyim” yanıtını verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.