DOLAR 32,4840 -0.18%
EURO 34,9737 0.35%
ALTIN 2.435,510,52
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

UBP Milletvekili Berova;   Hükümet beceriksiz

UBP Milletvekili Berova; Hükümet beceriksiz

ABONE OL
02 Temmuz 2018 11:50
UBP Milletvekili Berova;   Hükümet beceriksiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Berova: Ekim ayında açılacak yeni yasama yılının gündemine girecek hazır hiçbir yasa şu anda yok. Tüm bunlar ortadayken olağanüstü birleşimden bahsetmek sadece suni gündem yaratıp yapılmayan icraatların üzerini örtmektir. ”Çalışmak zorundayız, çalışacağız” söylemini böyle suni gündem yaratmak için değil icraat anlamında yapınız. Yapılması gereken altyapı yatırımlarına, çiftçinin-hayvancın sorunlarına ve halkın refahını artıracak önlemlere odaklanınız

UBP Girne Milletvekili Özdemir Berova sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Berova’nın açıklaması şöyle;
“Suni gündem yaratıp icraattaki beceriksizliklerini örtmeyi temel strateji haline getiren iktidar şimdi de meclisi yaz aylarında olağanüstü toplantıya çağırma üzerinden gündem yaratmaya çalışıyor. Sn Kudret Özersay bu konunun öncülüğünü üzerine aldı ve sosyal medya üzerinden çeşitli açıklamalar yapıyor. Olağanüstü toplantı kavramını hiç tartışmadan bazı bilgileri sizle paylaşma ihtiyacı hissettim.
Grubu bulunup meclis komitelerinin hem başkanlıklarını hem de çoğunluğunu oluşturan iktidarın bu yasama döneminde gündeme alıp görüştürüp sonuca ulaştırdıkları yasa tasarı/önerilerine bakalım. Seçimden bu yana genel kurul toplam 39 birleşim yapmış, bütçe yasaları dışında sadece gözle görülür tek bir genel yasa UBP in aktif katılım ve desteği ile Organik Tarım Yasası genel kurulda onaylandı. Görüşme formatı farklı olan genel bütçe dışında 3 kurum bütçesi,1protokol onay yasası, 2 yasa gücünde kararnamenin yürürlükten kaldırılması yasası ve 2 geçici kurallar yasası genel kurula getirildi ve onaylandı. Bunun yanında 16 yasada toplam 34 madde değişikliği yapıldı. 16 yasanın toplam değişen maddeleri Organik Tarım Yasasının maddelerinden az. Bu veriler ile genel bütçe hariç tüm diğer yasalar eğer ayni anda hazır olsaydı 3 veya 4 birleşimde görüşülüp yasallaşabilirdi. Ekim ayında açılacak yeni yasama yılının gündemine girecek hazır hiçbir yasa şu anda yok. Tüm bunlar ortadayken Olağanüstü Birleşimden bahsetmek sadece suni gündem yaratıp yapılmayan icraatların üzerini örtmektir. ”Çalışmak zorundayız, çalışacağız” söylemini böyle suni gündem yaratmak için değil icraat anlamında yapınız. Yapılması gereken altyapı yatırımlarına, çiftçinin-hayvancın sorunlarına ve halkın refahını artıracak önlemlere odaklanınız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.