DOLAR 32,3698 0.16%
EURO 35,0493 -0.16%
ALTIN 2.324,550,23
BITCOIN 2270483-0,92%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UBP Milletvekili Tatar;   Rum’un hayali Kıbrıs’a sahip çıkmak

UBP Milletvekili Tatar; Rum’un hayali Kıbrıs’a sahip çıkmak

ABONE OL
24 Eylül 2018 10:46
UBP Milletvekili Tatar;   Rum’un hayali Kıbrıs’a sahip çıkmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tatar: Rum tarafı hala 1974 öncesine dönüşümü hayal ederken, Kıbrıs’ın tümüne hakim olmayı planlıyor

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “Kıbrıs konusunun ancak Rum tarafının akıl yoluna gelmesiyle bir anlaşma ile sonlanabileceğini, bugün için böyle bir durumun görülmediğini” belirtti.
Tatar, yazılı açıklamasında, Kıbrıs konusunun bir kez daha Birleşmiş Milletler Genel Kurul çalışmaları dolayısı ile New York’ta gündeme geleceğine dikkati çekti ve Rum tarafının hala 1974 öncesine dönüşümü hayal ettiğini, Kıbrıs’ın tümüne hakim olmayı planladığını ifade etti.
Tatar şunları kaydetti:
“Guterres çerçevesini temel olarak kabul ederken ortaya koydukları görüşler asla kabul edilemez. Kıbrıs Türkü’nün üzerinde yaşam kurduğu Güzelyurt’tan diğer yerleşim yerlerimizden vazgeçmesi söz konusu olamaz.
Türkiye’nin tek yanlı müdahale hakkını içeren garantörlüğünün devamı, yeterli sayıda Türk askerinin bizim güvenliğimiz için Kıbrıs’ta kalması da bizim için olmazsa olmaz unsurlardır. Kıbrıs Türkü’nü başka şeylerle aldatmaya çalışmak boşunadır. Hele hele dönüşümlü başkanlık karşılığı güvenliğimizden vazgeçmemizi önermek bizi fazla saf sanmaktır. Kısacası Kıbrıs’ta anlaşma isteniyorsa akıl yoluna gelmesi için Rum tarafı ikna edilmelidir, Gelmiyorsa başka çıkış yolları gündeme gelmelidir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.