DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.440,940,21
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UBP tabanı “KLİK”e karşı ayağa kalktı… “Kurultaya gidilsin”

UBP tabanı “KLİK”e karşı ayağa kalktı… “Kurultaya gidilsin”

ABONE OL
06 Ağustos 2019 07:26
UBP tabanı “KLİK”e karşı ayağa kalktı… “Kurultaya gidilsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UBP içindeki “KLİK”in parti yetkili organlarından gizli olarak UBP dışındaki iş adamları ile bürokratlara Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifinde bulunması parti tabanında büyük rahatsızlık yaratıyor… UBP tabanı Cumhurbaşkanı adayının kendi oylarıyla belirlenmesini istiyor.
UBP içindeki “KLİK” in UBP dışındaki kişilere Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifinde bulunması UBP tabanında büyük rahatsızlık yaratırken, UBP’nin bazı milletvekilleri ile belediye başkanları da harekete geçti.
UBP milletvekilleri ile belediye başkanları “Klilk”ten duydukları rahatsızlığı UBP Genel Başkanı Tatar’a iletirken, UBP Cumhurbaşkanı adayının Parti Meclisi’nde alınacak karar doğrultusunda kurultayda yapılacak seçimle belirlenmesi talebinde bulunuldu.
y Bu gelişmeler sonrasında, UBP Parti Meclisi’nin toplanarak, Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için karar üretmesi bekleniyor. Buna göre de Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için Eylül veya Ekim ayında kurultayın toplanabileceği öğrenildi
UBP içindeki “Klik”in, parti yetkili organlarından gizli olarak UBP dışındaki bazı iş adamları ile bürokratlara Cumhurbaşkanı adaylığı teklifinde bulunması UBP tabanında rahatsızlık yaratmaya devam ederken, bazı milletvekilleri ile belediye başkanları da harekete geçti.
Bazı milletvekilleri ile belediye başkanları “Klik” ten duydukları rahatsızlığı Genel Başkan Ersin Tatar’a iletirken, Cumhurbaşkanı adayının kurultayda yapılacak seçimle belirlenmesi talebinde bulunuldu.
UBP tabanı ile milletvekilleri ve belediye başkanları, UBP Parti Meclisi’nin toplanıp, UBP Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için kurultayın toplanmasını istiyor. Kurultay tarihi olarak ise Eylül veya Ekim ayı gösteriliyor.
“KLİK” RAHAT DURMUYOR
Meclis Başkanı Zorlu Töre ile UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduklarını açıklarken UBP’nin eski genel başkanlarından Tahsin Ertuğruloğlu da aday olabileceği mesajını vermişti.
Yapılan bu açıklamalar rağmen, UBP içindeki “Klik”, parti yetkili organlarından gizli olarak iş adamı Annancı Günay Çerkez’e adaylık teklifinde bulundu. NACAK gazetesinin haberinden sonra “Klik” geri adım atarken, “Klik”in bu kez de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yakınlığı ile bilinen Ombudsman Emine Dizdarlı’ya adaylık teklifinde bulunduğu öğrenildi.
“KLİK”İN KALEMŞÖRLERİ
UBP içindeki “KLİK”, UBP dışındaki kişilere adaylık teklifinde bulunurken, “KLİK”in para ile beslediği sözde gazeteciler ile kalemşörleri de harekete geçti. Bu sözde gazeteciler ile kalemşörler Töre, Hasipoğlu ve Ertuğruloğlu’na karşı saldırı ve karalama kampanyası başlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.