DOLAR 32,5930 0.34%
EURO 34,8104 0.17%
ALTIN 2.509,411,02
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UBP ve YDP’nin hükümette yer almaması….Mavroyannis;…

UBP ve YDP’nin hükümette yer almaması….Mavroyannis;…

ABONE OL
06 Şubat 2018 01:11
UBP ve YDP’nin hükümette yer almaması….Mavroyannis;…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mavroyannis:  Kuzeyde  milliyetçi güçlerin kuvvetlenmesine rağmen, müzakere çabalarına yönelik  dostane yeni bir iktidar oluşumu  yaratıldı.  Bu Mustafa Akıncı’ya  büyük hareket alanı sağlayacak . Bölünme yolunu takip eden bir iktidar oluşumu olsaydı çözüm perspektifleri için yıkıcı olacaktı

 

 

Fileleftheros gazetesine konuşan Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyannis, Kıbrıs sorunu, müzakere süreci, KKTC’deki milletvekilliği seçimleri, Rum Başkanlık seçimleri ve diğer konularda açıklamalarda bulundu.
Mavroyannis, kendilerinin, herkesin ortak taahhüdünü ve iyi niyet görevini yeniden harekete geçirmesini sağlayacak faktörlerin bir araya toplanmasını bekleyen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in çizdiği çerçevede hareket ettiklerini söyledi.
BM’nin iki tarafın ortak olarak görüşmelerin yeninden başlamasını istemeyi mi beklediğinin sorulması üzerine Mavroyannis, “ortak” ifadesinin biraz yanlış anlaşılmış olduğundan söz ederek, bunun, Kıbrıs Türk lideriyle yazılı ön anlaşma yapılması anlamına gelmediğini belirtti.
BM himayesindeki sürece bağlılık, çözüme ilişkin siyasi irade, görüş birliği, ortak arzu ve yakın sinyaller olması gerektiğini söyleyen Mavroyannis, Kıbrıs Rum tarafının bu mesajı tekrar tekrar verdiğini iddia etti.
Kıbrıs’taki Barış Gücü’nün (UNFICYP) görev süresinin yenilenmesine ilişkin raporda ilk kez hidrokarbonlar konusuna değinildiğine işaret edilmesi üzerine Mavroyannis, hidrokarbonlarla ilgili ifadelerin kendisine garip görünmediğini belirtti.
Müzakerecilerin değişip değişmeyeceği sorusuna ise Mavroyannis, her iki tarafta da kişilerin değişebileceğini, bunun, bekleyip görülmesi gerektiğini belirtti.
KKTC’deki seçimler konusuna ilişkin soruları da yanıtlayan Mavroyanis, milliyetçi güçlerin kuvvetlenmesine rağmen, müzakere çabalarına yönelik daha dostane yeni bir iktidar oluşumu için perspektif yaratıldığına dikkat çekti.
Bunun Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya daha büyük hareket alanı sağlayacağı değerlendirmesinde bulunan Mavroyannis, “Bölünme ve/veya Türkiye’ye bağlanma yolunu takip eden bir iktidar oluşumu olsaydı çözüm perspektifleri için yıkıcı olurdu” yorumunu yaptı.
“*****

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.