DOLAR 32,5502 0%
EURO 34,8913 0.01%
ALTIN 2.428,82-0,04
BITCOIN 2077636-4,42%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UBP’de  anketi kim yapacak?

UBP’de anketi kim yapacak?

ABONE OL
24 Ocak 2019 21:22
UBP’de  anketi kim yapacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ile UBP tabanının “çatı aday gösterilmesine” olumsuz bakması sonrasında , bu kez de “UBP Cumhurbaşkanı adayının anket ile belirlenmesi” gündeme getirildi.
UBP Genel Yönetim Kurulu’nda “Cumhurbaşkanı adayı anket ile belirlenecek” şeklinde bir karar alınmamasına rağmen, UBP içerisinde ve dışında yer alan küçük bir grup, “anket yapacağız” şeklinde açıklamalarda bulunuyor.
Söz konusu anket ile ilgili şüpheler yoğunlaşırken, elde edilen bilgilere göre anket, adı sır gibi saklanan bir kamuoyu araştırma şirketine yaptırılacak ve daha önceden belirlenen 500 kişiye “ UBP içinden veya dışından kimi aday görmek istersiniz” diye sorulacak.
Elde edilen güvenilir bilgilere göre de “anket” açıklamaları sonrasında UBP Genel Başkanı Tatar’ın devreye girdiği ve “anket yapılmayacak” dediği öğrenildi.

Erol Atakan, Sabahattin İsmail, Serden Hoca, Ali Erdal Hacımulla ve iki milletvekilinin HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde “Çatı Aday” olarak gösterilmesine yönelik söylem ve girişimleri devam ederken, bu kez de UBP Cumhurbaşkanı adayının anket ile belirlenmesi gündeme getirildi.
KARAR YOK
Gazetemizin elde ettiği bilgilere göre ise UBP Genel Yönetim Kurulu’nda “anket yapılması” yönünde alınmış bir karar yok.
TAÇOY’UN AÇIKLAMASI
UBP MYK’sında karar alınmamasına rağmen , UBP Cumhurbaşkanı adayının anket ile belirleneceğini ilk açıklayan UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy oldu. Taçoy, “Kıbrıs Postası” adlı haber sitesinde yer alan açıklamasında UBP’nin Cumhurbaşkanı adayının Şubat ayı içerisinde yapılacak anket ile belirleneceğini söylerken, söz konusu anketin “farklı partilerde ve bağımsız potansiyel Cumhurbaşkanı adayları ile ilgili sorular içereceğini” ifade etti.
BEROVA
UBP Genel sekreteri Hasan Taçoy’dan sonra da UBP Girne Milletvekili Özdemir Berova “ADA TV’de yaptığı açıklamalarda “UBP Cumhurbaşkanı adayının Şubat ayı içerisinde yapılacak anket ile belirleneceğini” tekrarlarken, şunları söyledi;
“Şubat ayı içerisinde Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ülke genelinde bir anket yapılacak. Tabanın bize ilettiği arzu UBP’nin kendi adayını çıkarmasıdır. Bu arzu kuvvetli bir şekilde seslendiriliyor. Ancak biz gelenekleri ve kurumları olan bir partiyiz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir yol izlememiz gerektiğine yönelik çalışmaların yapılması lazım. Bu çalışmalar da başlamıştır. UBP olarak bu konuda bir anket yapacağız.”
UBP TABANI TEPKİLİ
Cumhurbaşkanlığı seçiminde “Çatı Aday” gösterilmesine olumsuz bakan UBP tabanının, “Cumhurbaşkanı adayının anket ile belirlenmesine” de tepkili olduğu bildirildi. Gazetemizi arayan UBP’li bazı milletvekilleri ile örgüt başkanları “Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ankete gerek olmadığını ve Cumhurbaşkanı adayını 12 bin UBP üyesinin kurultayda olduğu gibi sandığa giderek belirlemesi gerektiğini” söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.