DOLAR 32,4495 -0.13%
EURO 34,7452 -0.68%
ALTIN 2.435,860,00
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UBP’de “Kanlı” krizi!

UBP’de “Kanlı” krizi!

ABONE OL
17 Eylül 2019 12:47
UBP’de “Kanlı” krizi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UBP-HP hükümeti Kıbrıs politikası ve müzakereler konusunda Türkiye ile birlikte hareket ederken BRT Yönetim Kurulu Başkanı, UBP Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve UBP basın sorumlusu Özer Kanlı’nın Türkiye ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na yönelik suçlamaları tepkiye neden oldu.

BRT Yönetim Kurulu Başkanı Özer Kanlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki tutumunun net olmadığını ileri sürerken, Türkiye’nin Rum-Yunan ikilisinin keyfine göre hareket ettiğini de ileri sürdü.

Kanlı, söz konusu paylaşımında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kıbrıs konusunda “federal çözümü de mümkün gördüğünü” ileri sürerken, dolaylı şekilde de Çavuşoğlu’nu Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünü sıfırlamaya çalışmakla suçladı.

BRT Yönetim Kurulu Başkanı, UBP MYK üyesi ve UBP basın sorumlusu Özer Kanlı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yönelik suçlamalarda bulunması hükümet ve UBP içerisinde tepkilere neden oldu.

İŞTE KANLI’NIN PAYLAŞIMI

“Türkiye de nasıl bir çözüm istediğini netleştirmelidir.
Facebook’a dün “ Türkiye Kıbrıs konusunda net karar verdiği gün Kıbrıs sorunu ortadan kalkacaktır” diye yazdım.
Ne zaman yazdım?
Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kathimerini gazetesine verdiği demeci okuduktan sonra…
Sayın Çavuşoğlu Rum lider Nikos Anastasiadis’i eleştirirken, “bir birinden farklı öneriler ortaya koyuyor. Bir gün federasyon, bir gün iki devlet, bir başka gün desantralizasyon diyor. Önce nasıl bir çözüm istendiği netleştirilmeli ” şeklinde konuşuyor.
Tamam Sayın Bakan da sizin tutumunuz acaba net mi?
Bana göre değildir.
Önce siz tutumunuzu netleştirmelisiniz.
Eğer siz netleştirerek doğru bir karar verirseniz, Kıbrıs sorunu ortadan kalkacaktır.
Federasyon mümkün mü?
Mümkün değildir.
Siz de öyle demiştiniz.
O halde hala neden “ hiçbir çözüm şeklini dışlamıyoruz” diyorsunuz?
Rumların federasyon için öne sürdüğü olmazsa olmazın “ Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün sıfırlanması olduğunu” siz bilmiyor musunuz?
Siz değil misiniz, “ Türkiye’nin garantörlüğü çağdışıdır diyen haindir” şeklinde konuşan?
Peki, durum bu ise nasıl olur da siz hala federal çözümü mümkün görürsünüz?
Sayın Bakan “ önce beşli olsun, sonra referans şartları belirlensin ve görüşmeler başlasın” da diyorsunuz…
Ama BM başka telden çalıyor.
Lute, sizin de bilginiz dahilinde işi pişirmiş durumda.
Referans şartlarının ne olduğu ortaya çıktı bile.
Guterres Çerçevesi referans şartlarının içinde yer alacak.
Yani, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin şu veya bu şekilde sıfırlanmasıyla tek yanlı müdahale hakkının asla devam etmemesinin içinde yer aldığı Guetters Çerçevesi işin özüdür.
Siz bunu bilmiyor musunuz?
Peki o zaman neden hala referans şartlarına göz kırpıp kendi kendinizi tuzağa düşürüyorsunuz?
İki devlet dediniz ama hala net değilsiniz
İşte Kathimerini’ye söyledikleriniz
‘Taraflar hazır ise, evet bu olabilir. Biz hiçbir modeli dışlamıyoruz. Öteki tarafa dayatmak için de bu modellerden birini seçmeyeceğiz. Üstelik bu doğru da olmaz. Peşinen iki devlet veya konfederasyon fikrinin dayatılmasına katılmadığımız gibi federasyon dayatmasını doğru bulmuyoruz. Bu modellerden birinin daha gerçekçi veya uygulanabilir olduğu iddia edilebilir. Ancak şöyle tamamlamak istiyorum: Bu sefer prosedür sonuç odaklı olmalıdır ve referans şartları belgesinin olması için net olmalıdır. Müphem noktalar içermemelidir.’
Sayın Bakan Türkiye çok büyük bir Devlettir. Rum’un , Yunanistan’ın keyfine göre hareket etmesine gerek yoktur. Ne de bizim içimizdeki Türkçe düşünemeyenlere kulak vermek zorundadır”.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.