DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UBP’deki “Klik” yeniden harekete geçti… Çerkez’i ileri sürdüler

UBP’deki “Klik” yeniden harekete geçti… Çerkez’i ileri sürdüler

ABONE OL
31 Temmuz 2019 10:26
UBP’deki “Klik” yeniden harekete geçti… Çerkez’i ileri sürdüler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ile UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu önümüzdeki yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduklarını açıklarken, UBP içerisindeki “Klik” işadamı Günay Çerkez’i aday göstermek için girişim başlattı.
Töre, UBP Cumhurbaşkanı adayının parti yetkili organlarında veya kurultayda yapılacak oylamayla belirlenmesini isterken, UBP içerisindeki “Klik” ise UBP üyesi olmayan ve 2004 yılında yapılan referandumda Annan Planı’nı savunan Güney Çerkez’i parti yetkili organlarında veya kurultayda seçim yapılmadan aday göstermeye hazırlanıyor.
Emperyalist güçlerin organize ettiği “iki toplumlu etkinlikler” ile “conflict resolution” toplantılarında eğitilen ve UBP içerisinde “Klik” oluşturanlar , Cumhurbaşkanlığı seçimin yaklaşması ile birlikte yeniden harekete geçti.
“ÇERKEZ’İ ADAY GÖSTERECEKLER”
UBP içerisindeki “Klik” önümüzdeki yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, 2004 yılında yapılan referandumda Annan Planı’na destek veren işadamı Güney Çerkez’i UBP’nin Cumhurbaşkanı adayı yapmaya çalışıyor.
Buna göre de UBP üyesi olmayan ve Annan Planı’na destek veren Günay Çerkez, UBP yetkili organlarında veya kurultayda oylama yapılmadan aday gösterilecek. UBP içerisindeki “Klik”in Günay Çerkez ile görüştükleri de bildirildi.
TÖRE VE HASİPOĞLU
UBP’de, önümüzdeki yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduğunu ilk açıklayan Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre olurken, Töre birden fazla aday olması halinde Cumhurbaşkanı adayının UBP yetkili organlarında veya kurultayda yapılacak seçimle belirlenmesini savunuyor. Töre’den sonra, UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olabileceğinin mesajını vermişti.
DİĞER ADAYLAR
Önümüzdeki yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mustafa Akıncı yeniden aday olmaya hazırlanırken, CTP’de ise Tufan Erhürman’ın aday gösterileceği konuşuluyor. DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise aday olabileceği konusunda henüz kararını açıklamadı. HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın da adaylık konusunda önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor. YDP ise yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstereceklerini belirtmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.