DOLAR 32,3676 0.14%
EURO 34,9785 -0.3%
ALTIN 2.323,970,21
BITCOIN 22748061,04%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UBP’ye yönelik operasyon…  5 milyon Dolar

UBP’ye yönelik operasyon… 5 milyon Dolar

ABONE OL
16 Aralık 2017 14:40
UBP’ye yönelik operasyon…  5 milyon Dolar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
UBP’nin iktidar yürüyüşünü engellemek isteyen   AB, ABD ve işbirlikçilerinin  UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün  şahsında UBP’ne  yönelik operasyonları devam ediyor.

Erken genel seçim kararının alınması ile birlikte  bu çevreler tarafından  hazırlanan strateji ve algı operasyonları  uygulamaya konulurken, bu operasyonda  AB ile  ABD’ye yakınlığı ile tanınan  bazı sendika ve sivil toplum örgütleri başkanları ile bazı gazeteciler , gazeteler ve TV kanalları taşeron olarak kullanılıyor.

HEDEF UBP

Türkiye’nin garantörlüğü ile  Türk askerinin Kıbrıs’taki varlığının devamını ve KKTC’nin yaşatılmasını  savunan  UBP’nin iktidara gelmesini , dayattıkları çözüm şekline karşı  tehdit olarak gören AB ve ABD’li  diplomatlar  UBP’ye yönelik operasyonları yürütüyor. UBP hedef haline getirilirken,  UBP Genel Başkanı Özgürgün’ün  şahsına yönelik hazırlanan yalana ve iftiraya dayalı  haberler  ile foto-montaj fotoğraflar hazırlanıp,  KKTC ve Türkiye’deki  gazeteler ile TV kanallarına  ve haber sitelerine servis ediliyor.

30 MİLYON DOLAR

Dönemim ABD Lefkoşa Büyükelçisi Michael Klosson  , Annan Planı ile ilgili referandumda  Kıbrıs Türklerinin  “evet” demesini sağlamak  için KKTC’deki bazı  sivil toplum örgütleri ile gazeteciler , gazeteler ve TV kanallarına toplamda 30 milyon Dolar  verdiklerini açıklarken,  “bu parayı kimlere verdiniz” sorusunu ise şöyle yanıtlamıştı;  “İsimleri açıklayamam aksi takdirde ABD’nin ulusal güvenliğini tehlikeye girer.”

ŞİMDİ 5 MİLYON DOLAR

Annan Planı ile ilgili referandum sürecinde  devreye konulan ve “AB’nin çocukları” olarak bilinen gazeteciler ile gazeteler ve TV kanalları yine devreye konuldu. 23 Kasım 2017 tarihinde  Güney Kıbrıs’taki  ABD Büyükelçiliğinde düzenlenen toplantıya KKTC’deki bazı gazeteciler ile bazı TV kanallarının  sahipleri katıldı.  AB’li diplomatların da hazır bulunduğu bu toplantıda  “UBP’nin yıpratılması ve iktidara gelmesinin önlenmesi” konuşuldu. Yürütülecek olan kara propaganda ile algı operasyonların da 5 milyon Dolarlık bütçe ayrıldı.

KASULİDİS

Bu toplantıdan  kısa bir süre sonra açıklama yapan Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis “UBP iktidara gelirse istediğimiz çözüm olmaz”  açıklamasını yaparken UBP’ye yönelik olarak uygulamaya konulan operasyonun da ipuçlarını verdi. Bu arada  7 Ocak’ta yapılacak seçimden sonra   CTP-TDP-HP  koalisyon hükümetini oluşturabilmek için de düğmeye basıldı.

AFRİKA GAZETESİ

UBP Genel Başkanı Özgürgün’ün  boşanma davasını istismar edip, gerçek dışı haber ve iddiaların ilk önce AFRİKA gazetesinde yayınlanması ve daha sonra da   diğer  bazı gazeteler ile  haber sitelerine servis edilmesi de dikkat çekiyor. Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’a  yönelik çok ağır hakaretlerde bulunan  AFRİKA gazetesi  aynı yöntemleri kullanarak  UBP Genel Başkanı Özgürgün’e  yönelik saldırılarını da sürdürüyor.

****

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.