DOLAR 32,5048 -0.14%
EURO 34,7838 -0.25%
ALTIN 2.423,26-0,27
BITCOIN 21632700,10%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UHH kurucularından  Akkurt açıklama yaptı;  UTKDK diye bir oluşum yok

UHH kurucularından Akkurt açıklama yaptı; UTKDK diye bir oluşum yok

ABONE OL
02 Ağustos 2018 18:29
UHH kurucularından  Akkurt açıklama yaptı;  UTKDK diye bir oluşum yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akkurt:  Ulusal Halk Hareketi vakfa dönüşürken  çatısı altındaki  pek çok konsey gibi Ulusal Türk Kuruluşları Dünya Konseyi de feshedilmişti.   Durum böyle olmasına  rağmen son günlerde ortaya çıkan ve   sahte  isim kullanan bir kişi kendisini “UTKDK Başkanı” olarak tanıtıp açıklamalar yapıyor

Kıbrıs konusunun çok kritik bir aşamaya girdiği bu günlerde,  halkı kutuplara ayırmaya, gerginlik  ve iç çatışma yaratmaya yönelik provokasyonlar devam ederken, Ulusal Halk Hareketi  kurucularından ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden Aydın Akkurt  açıklamalarda bulundu.

Akkurt yaptığı açıklamada provokasyonlara dikkat çekerken, şöyle dedi;

“Ulusal Halk Hareketi 2001 yılında  oluşturulan bir sivil toplum örgütüydü. Bu örgütün çatısı altında Gençlik Konseyi,  Kadınlar Konseyi,  Esnaf Konseyi,  Sendikalar Konseyi, Kadınlar Konseyi gibi oluşumların yanında  Ulusal Türk Kuruluşları Dünya Konseyi de vardı. Bu konsey altında da yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler örgütlenmişti.  UHH  daha sonra  vakfa dönüşürken  oluşturulan diğer konseyler gibi  bu konsey de feshedilmişti.

Ama ne var ki aradan yıllar geçtikten sonra  şimdi görüyoruz ki, o dönemde  görevlendirdiğimiz bir kişi,   şimdi  sahte isim kullanarak  kendisini hala daha  “Ulusal Türk Kuruluşları Dünya Konseyi Başkanı”  olarak tanıtıp,  siyasi provokasyon içerikli açıklamalar yapmaktadır.  Bir kez daha belirtirim ki  UTKDK diye bir oluşum olmadığı gibi, bu oluşum  yönetim kurulu da yoktur.

Bu arada dikkat çekici olan ise yasal bir dayanağı ve ilgili bakanlıklarda kaydı bile olmayan ve yıllarca önce feshedilen bu oluşumun ve sahte isim kullanan  sözde başkanının yaptığı açıklamaların TAK ve BRT tarafından  yayınlanmasıdır.  Bu durum da aklımıza  “sağlı-sollu”  provokasyonları getirmektedir. Bu durumu önleminin sorumluluğu da İçişleri Bakanlığı ile Başsavcılıktadır.”

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.