DOLAR 32,4799 -0.21%
EURO 34,9940 0.37%
ALTIN 2.438,980,66
BITCOIN 20967470,03%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

UKSTED  kuruldu… Başkanlığa Prof. Dr. Harutoğlu getirildi

UKSTED kuruldu… Başkanlığa Prof. Dr. Harutoğlu getirildi

ABONE OL
24 Kasım 2020 10:21
UKSTED  kuruldu… Başkanlığa Prof. Dr. Harutoğlu getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Kıbrıs Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği kuruldu. Dernek tarafından yapılan açıklamada derneğin amaçları şu şekilde açıklandı;
“İnsan sağlığını korumak ve iyileştirmek amacıyla ; etik kurallardan ve ilkelerden ödün vermeden, güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında paydaşlarla işbiriği yaparak sağlık turizmi alanında geniş ölçekli araştırmalar yapmak kanıta dayalı veriler elde etmek.
Sağlık Turizmi konusunda paydaşları ve halkı bilinçlendirmek amacıyla kapsamlı, akademik eğitim projeleri hazırlamak.
Tüm sağlık turizmi ile ilgili paydaş kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak hasta ve çalışan haklarına saygılı sürdürülebilir hizmet anlayışı ile Kıbrıs’ın sağlık turizmi alanında hak ettiği düzeye gelmesinde etkin rol oynamak.” .
PROF. DR. HARUTOĞLU
Prof. Dr. Hülya Harutoğlu yaptığı açıklamada “KKTC’nin Dünyada yükselen trent “Sağlık Turizmi” için iklim, coğrafi konum, insan kaynağı ve birçok açıdan yüksek potansiyele sahip önemli bir destinasyon olduğunu, Ada’nın uluslararası platformda bilinen, güvenilen , marka değeri yüksek, tercih edilen bir sağlık turizmi merkezi olması için multidisipliner çalışmalara önem verilmesi ve ivedilikle bir eylem planı oluşturulması gerektiğini.”
Prof. Dr. Harutoğlu, UKSTED’in vizyonunun, bilimsel gelişmeler ışığında araştırmalar ve saha çalışmaları yaparak, sağlık turizmi alanında KKTC’nin potansiyelini belirlemek, uluslararası platforumda tanıtmak ve ülkemizi dünyada referans gösterilen, güvenilir, kaliteli sağlık hizmeti sunan, üst düzey bir konuma taşımak olduğunu da bildirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.