DOLAR 32,4943 0.24%
EURO 34,6155 0.33%
ALTIN 2.472,52-0,41
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ülkedeki farklı kültürler İskele’de buluştu

Ülkedeki farklı kültürler İskele’de buluştu

ABONE OL
04 Eylül 2022 13:19
Ülkedeki farklı kültürler İskele’de buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkedeki farklı kültürler İskele’de buluştu.

İskele Belediyesi tarafından bu yıl 4. Düzenlenen “Kültürlerin kaynaşması” etkinliği
renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik kortejin İskele Ecevit Meydanında ki Atatürk Anıtı’na varmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlik İskele Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösterisi ile devam etti.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptığı konuşmada dini, dili ve kültürü farklıolsa da aynı havayı soluyan ve bu topraklara kök salan vatandaşların böylesi etkinlikte bir arayagelerek kültürlerin kaynaştığını söyledi.

Pandemi nedeni ile söz konusu etkinliğin 3 yıldır yapılamadığını kaydeden Sadıkoğlu,İskele’yi hak ettiği konuma ulaştırmak için çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon ekibinin gösterisinin ardından MilliEğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu bir konuşma yaptı.

İskele beldesinin kültürlerin buluşmasına en uygun bölgelerden biri olduğunu ifade edenBakan Çavuşoğlu, Dünya’nın birçok farklı noktasından gelen insanların bölgeyi vatan bilerekböylesi sosyal etkinlikleri zenginleştirildiklerini söyledi.

İskele’nin her geçen gün gelişerek cazibe merkezi haline geldiğini de kaydeden BakanÇavuşoğlu, bölgede yaşayan farklı kültürlerin eğitim kurumlarından da yararlandığını ve kültürlerin kaynaştığını kaydetti.

Daha sonra Yarköy Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Kıbrısın Efeleri Zeybek Grubu birgösteri sundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de İskele’de birçok farklı kültürün yaşadığınısöyleyerek, aldanmamak için geçmişi unutmamak ve tarihi çok iyi bilmek gerektiğini dilegetirdi.

“biz insanlığı severiz yaratandan ötürü herkesi severiz herkesi bağrımıza basarız derisi rengi ne olursa olsun yeter ki bize zarar vermesin bizim devletimize bizim vatan yaptığımız bu topraklara zarar vermesin” diyen Töre, böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapan ve düzenleyenİskele Belediye başkanı ve ekibine teşekkür etti.

Töre’nin konuşmasının ardından bohurdanlıklar yakılarak etkinliğin açılışı gerçekleştirildi.

Etkinlikte, çocuklara yönelik aktiviteler, farklı kültürlere ait yiyecek,içecek ve el sanatları stantları, halk dansları gösterileri ve konserler yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.