DOLAR 32,3865 0.19%
EURO 35,0586 -0.1%
ALTIN 2.325,220,26
BITCOIN 2268902-1,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üstel;  Doğal güzellikleri korumak önceliğimiz

Üstel; Doğal güzellikleri korumak önceliğimiz

ABONE OL
13 Aralık 2019 10:01
Üstel;  Doğal güzellikleri korumak önceliğimiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, “Kuzey Kıbrıs’ta Doğa Koruma Alanlarının Dünü Bugünü ve Geleceği” isimli çalıştaya katıldı.
Bakan Üstel çalıştayda yaptığı konuşmada, turizmin bir bölgenin gelişimindeki en önemli faktörlerin başında geldiğini söyledi.
Bakanlık olarak, yatırım alanları oluştururken ülkenin doğal güzelliklerini korumanın öncelikleri olduğunu ifade eden Üstel, “bu nedenle ülkemizde turizmi doğayı bozmadan, betona boğmadan, doğayı, ön plana çıkararak geliştirmek hedefindeyiz.” diye konuştu.
Çevre Koruma Dairesinin ve doğa koruma konusunda doğa sevgisi ve bilinci ile profesyonel olarak çalışan Taşkent Doğa Parkı ve bünyesinde bulunan Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsünün, bu çalıştay vesilesi ile birçok kurum ve sivil toplum örgütü ile bir araya gelerek, doğa koruma alanları ile ilgili çalışmaları daha da ileriye götürme fırsatı yakalayacağına inandığını söyleyen Bakan Üstel, ekonomik ve çevresel anlamda nesiller boyu devam edecek bir turizm başarısının ancak, sürdürülebilir bir turizm anlayışıyla doğaya ve çevreye saygılı ve kaynakları koruma, kullanma dengesini gözeten politikalarla mümkün olduğunu belirtti.
Bakanlığın koruması altında olan 10 bölgeye ve bunların yönetim planlarının oluşturulmasına yönelik yapılan çalışmalara ilaveten , yürürlüğe yeni giren Sulak Alanlar Tüzüğü sayesinde 34 sulak alanın korunmasına yönelik ciddi bir adım atıldığını da sözlerine ekleyen Üstel, Türkiye’den sempozyuma katılan, konusunda uzman katılımcıların ve ülkemizdeki paydaşların burada üretecekleri sonuçların Çevre Koruma Dairesi’nin mevcut çalışmalarına katkı yapacağına inanç belirtti.
Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, çalıştayı düzenleyerek konunun hassasiyetine vurgu yapan ve konunun daha iyi noktalara taşınabilmesi adına Çevre Koruma Dairesiyle her zaman iş birliği içerisinde çalışan Taşkent Doğa Parkı’na ve çalıştaya katılan tüm konuklara teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.