DOLAR 32,5817 0.29%
EURO 34,7637 -0.02%
ALTIN 2.486,130,08
BITCOIN 20515033,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üstel;  Ülkeye el birliğiyle sahip çıkılmalı

Üstel; Ülkeye el birliğiyle sahip çıkılmalı

ABONE OL
14 Haziran 2019 10:48
Üstel;  Ülkeye el birliğiyle sahip çıkılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Temiz Düşün Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi kapsamında düzenlenen Kalıcı Etki Proje Yarışması ödülleri, önceki akşam Cumhurbaşkanlığı’ndaki törenle sahiplerine verildi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Kalıcı Etki Proje Yarışması’nda; “Kalıcı Etki Ödülü” kategorisinde, Kuşları ve Doğayı Koruma Derneği “Kuşları Gözle ve Gözet” projesiyle birincilik; “Sağlıklı Yaşam İçin Temiz Çevre” projesiyle İskele Ticaret Lisesi ikincilik; Taşkent Doğa Parkı da “1190 Yaban Hayat Destek Hattı” projesiyle üçüncülük ödülüne layık görüldü.

YENİ FİKİRLER
Yeni Fikirler kategorisinde, “KKTC’de evsel ve yeşil atıkları eğitim odaklı bireysel ve toplu kompostla azaltma” projesiyle Hazal Say-Ötün birincilik, “Okulumda Pet Şişeye Gerek Yok!” projesiyle Meryem Özkan ikincilik, Hasan Yıkıcı da “1.5 Derece”: İklim değişikliğine yönelik bilgilendirme ve farkındalık yaratmak amacıyla podcast programı” projesiyle üçüncülük ödülüne layık görüldü.
ÜSTEL
Törende yaptığı konuşmada çevrenin herkesi doğrudan ilgilendiren bir olgu olduğunu belirten Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, çevre konusunda ülkede istenilen noktada olunmadığını kaydederek, yaşanan çevresel sıkıntılarla ilgili her kesimin hatasını kabul edip bu hatalardan geri dönülmesi gerektiğini söyledi.
Evsel ve inşaat atıklarının gelişigüzel yerlere dökülmesinin yarattığı çevre kirliliğine de değinen Üstel, yapılan çevre temizliklerine rağmen çevrenin kirletilmeye devam edildiğini söyleyerek çevre bilinci oluşmasının gerekliliğine işaret etti. Cezai yaptırımlarla ilgili değişikliğe gidilip cezaların daha caydırıcı olması gerektiğine de vurgu yapan Üstel, “Bu güzel ülkemize el birliğiyle sahip çıkılmalı” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.