DOLAR 32,3830 0.18%
EURO 35,0974 0.01%
ALTIN 2.324,960,25
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üstel: Yakıt sıkıntımız yok, gemi birkaç gün içerisinde geliyor

Üstel: Yakıt sıkıntımız yok, gemi birkaç gün içerisinde geliyor

ABONE OL
13 Aralık 2022 11:35
Üstel: Yakıt sıkıntımız yok, gemi birkaç gün içerisinde geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel, Yerel Yönetimler Seçim Bildirgesi 2022”ye yönelik basın toplantısında sorular üzerine önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan, hayat pahalılığının Aralık ayı sonuna kadar maaşlara yansıtılacağını, asgari ücret ile ilgili gereken adımların atılacağını belirtti.

Üstel” Bugünkü koşullarda oluşan %29-30’a yakın bir Hayat Pahalılığı var, Aralık sonuna ne tekabül ederse, aynı Hayat Pahalılığını biz çalışanlarımıza aksettireceğiz ve asgari ücreti de bu oranlara göre belirleyeceğiz ama işvereni de kollayarak bu çalışmaları yapacağız” dedi.

Başbakan Üstel, trafik sağdan olacak iddialarına da açıklık getirdi.

Üstel, “Kesinlikle gündemimizde böyle bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin gündeminde de öyle birşey yok. Tamamen kafa karıştırmak için yapılan teoriler” şeklinde konuştu.
Başbakan Üstel, “El-Sen’in Kıb-Tek’te 3 günlük akaryakıt kaldı” iddialarına da yanıt verdi.

Üstel, “Biz hükümet olduk olalı Kıb-Tek’tebir takım oyunlar oynanıyor. Biz bunlardan kurtulmak için Türkiye ile işbirliğine giderek bir protokol imzaladık. TPIC ile yaptığımız anlaşma ile yakıt ve navlun ücreti konusunu ortadan kaldırdık. Biz bir tek borsada yakıt fiyatı ne ise onu ödeyeceğiz. Bu ayki ilk gemide 30 kuruşun üzerinde bir tasarrufumuz olmuştur. Hiç bir yakıt sıkıntımız yoktur gemi bir kaç gün içerisinde geliyor” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.