DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077990-1,24%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vakıf Yöneticiler Kurulu’nda görev almış başkan ve üyelere onur plaketi verildi
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Vakıf Yöneticiler Kurulu’nda görev almış başkan ve üyelere onur plaketi verildi

Vakıf Yöneticiler Kurulu’nda görev almış başkan ve üyelere onur plaketi verildi

ABONE OL
21 Ekim 2022 07:30
Vakıf Yöneticiler Kurulu’nda görev almış başkan ve üyelere onur plaketi verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu, 1986 yılından bu güne dek Vakıf Yöneticiler Kurulu’nda görev almış başkan ve üyelerine yönelik onur gecesi düzenledi.

DAÜ Beach Clup’da düzenlenen geceye Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun yanısıra DAÜ Rektör ve yönetimden bazı yetkililer ve plaketle onurlandırılacak davetliler katıldı.

Gecede 11 Başkan ve 49 üyeye teşekkür belgeleri ve onur plaketleri takdim edildi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen gecede davetliler yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun ilk Başkanı Ahmet Aker yaptığı konuşmasında DAÜ’nin kuruluşundan bu yana gösterdiği gelişime değinerek, öğrenci sayısındaki artışın ve artan fakülte sayısının mutluluk verici düzeyde olduğunu belirtti.

DAÜ Rektörü Prof.Dr Aykut Hocanın da, DAÜ’nün bugün geldiği noktanın gurur verici olduğunu söyledi.

Yeni öğrenci kayıtları ve üniversite hakkında bilgi veren Hocanon, 15 bin 800 kayıtlı öğrencinin bulunduğunu, bunun 5 bin’inin yeni kayıt olduğunu belierterek kalite, topluma hizmet ve araştırma misyonuyla hareket eden üniversitenin çok daha iyi yerlere geleceğine olan inancını dile getirdi.

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr.Erdal Özcenk de konuşmasında DAÜ’nin bir devlet üniversitesi olarak ülkeye uygulanan ambargolara rağmen adını tüm dünyaya duyuran bir üniversite olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ülkenin en gözde, en lokomotif üniversitesi olduğunu belirterek, DAÜ’nin dünya sıralamasında güzel noktalarda olmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Çavuşoğlu ” Biz DAÜ ile gurur duyuyoruz” diyerek, üniversiteye daha nitelikli öğrenci akışını sağlamak ve ülkenin adını tüm dünyaya daha da duyurmak arzusunda olduklarını söyledi.

Geceye katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da çok anlamlı bir gecede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek bugüne dek verilen 69 bin mezun sayısının çok büyük bir rakam olduğuna dikkat çekti.
Ülkenin önündeki ambargo ve kısıtlamalara rağmen DAÜ’nün bu başarısının herkesin başarısı olduğunu dile getiren Tatar, katkı koyanlara teşekkür etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin başarısının kente büyük bir hizmet, kazanım olarak düşünülmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, ayrıca kentin Maraş’ın açılımıyla da büyük değer kazandığını ifade etti.

DAÜ’de son yıllarda yaşanan öğrenci akışındaki artışın, 3.ülkelerden nitelikli öğrenci kabul etmesinin üniversite için çok önemli bir gelişme olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, milli değerlere daha fazla sahip çıkılmasını istedi ve DAÜ’nün de milli değerler arasına taşınması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından 1986 yılından bu yana Vakıf Yöneticiler Kurulu’nda görev yapmış başkan ve üyelere teşekkür belgeleri ve onur plaketleri takdim edildi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.