DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vakkas Altınbaş yine mahkemede… “Sahtekarlıkla para kazanma”

Vakkas Altınbaş yine mahkemede… “Sahtekarlıkla para kazanma”

ABONE OL
14 Ocak 2020 09:09
Vakkas Altınbaş yine mahkemede… “Sahtekarlıkla para kazanma”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atlas Jet’in, Alpet’e ilişkin “uçaklara eksik yakıt verildi, haksız kazanç sağlayarak, sahtekârlıkla para temin edildi” şikâyet üzerine soruşturma başlatıldı.
Polisin, aylardır yürüttüğü soruşturma neticesinde Alpet Direktörü Vakkas Altınbaş ve isimlerinin baş harfleri H.B., B.Ö., M.L., R.T., H.Ç., T.A., M.Ç., ve M.F.T. olan 8 çalışanı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı

Atlas Jet’in Alpet’e ilişkin ‘uçaklara eksik yakıt verildi, haksız kazanç sağlayarak, sahtekârlıkla para temin edildi’ şikâyet üzerine soruşturma başlatıldı .Polisin, aylardır yürüttüğü soruşturma neticesinde ALPET Direktörü Vakkas Altınbaş ve isimlerinin baş harfleri H.B., B.Ö., M.L., R.T., H.Ç., T.A., M.Ç., ve M.F.T. olan 8 çalışanı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Tahkikat sorumlusu mahkemeye verdiği ifadede, zanlılar H.B., B.Ö., M.L, R.T., H.Ç:, T.A ile şuan yurt dışında olan M.Ç.’nin 2011-2014 yılları arasında Ercan Havaalanı’nda faaliyet gösteren Atlas Jet’e ait uçaklara yakıt vermekle sorumlu olduklarını kaydetti.Polis, yakıt ikmal görevlisi zanlıların Altınbaş Petrol’de Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı M.F.T ve yurt dışında bulunan S.A.’dan direktif alarak Alpet’e ait Jet Al yakıtı taşıyan yakıt ikmal aracının pompasındaki vanalar ile oynadığını iddia etti.
Polis, zanlının teknisyenler tarafından hesaplanıp, uçaklara verilmesi gereken Jet Al yakıtını verilecek olan miktardan az vererek, Atlas Jet’in uçaklarına eksik yakıt verip, haksız kazanç almasını sağlayarak, sahtekârlıkla para temin edildiğini ileri sürdü. Polis, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek uygun bir teminat talebinde bulundu
Yargıç Temay Sağer, zanlıların ilerde davaları görüşülünceye değin yurtdışına çıkışlarını yasaklayarak, haftada birer gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları, ilk 6 zanlının 15’er bin TL nakdi teminat yatırmalarına emir verdi. Sağer, zanlı M.F.T.’nin rolü dikkate alınarak 100 bin TL nakdi, Vakkaş Altınbaş’ın 200 bin TL nakdi teminat yatırmasına emir verdi.Yargıç Sağer, zanlı M.F.T.’nin KKTC vatandaşı bir kefilin 450 bin TL, Vakkas Altınbaş için ise KKTC vatandaşı bir kefilin 300 bin TL kefalet senedi imzalaması ayrıca Altınbaş’ın 250 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.