DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vasiliyu;  “Türk askeri Kıbrıs’tan gitmeli”

Vasiliyu; “Türk askeri Kıbrıs’tan gitmeli”

ABONE OL
31 Temmuz 2018 15:46
Vasiliyu;  “Türk askeri Kıbrıs’tan gitmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amacımız  Türk askeri,  garantiler ve müdahale haklarının olmadığı bir Kıbrıs yaratmaktır

Başpiskopos Makarios’u  anma etkinliğinde yaptığı açıklamada, “Rum hükümetinin amacının işgal birlikleri ve garantiler veya müdahale haklarının olmadığı bir Kıbrıs olduğunu” öne süren Rum Hükümeti Sözcü Yardımcısı Klelia Vasiliyu, “Guterres çerçevesindeki parametrelerle ilgili altı noktanın, hem Kıbrıslı Türklerin hem de Kıbrıslı Türklerin gerçek çıkarına yönelik olarak, istenen şeyi verebilecek müzakerelere yardımcı olacağını” ileri sürdü.
Gazeteye göre Rum Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu da bir başka anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Rum kesiminin herhangi bir anda müzakerelere dönmeye ve aynı niyet ve istekle, Kıbrıs sorununda, BM Genel Sekreteri’nin bir yıl önce Crans-Montana’da ortaya koyduğu parametreler temelinde, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması için çalışmaya hazır olduğunu söyledi.
Gazeteye göre EDEK partisi açıklamasında, “önceliğin Kıbrıs sorununun uluslararası boyutu olduğunu” öne sürerken, Dayanışma Hareketi ise “Türkiye’nin bir planı olduğu uyarısında” bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.