DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20892641,15%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Vatanımızı Türklerden kurtaracağız”

“Vatanımızı Türklerden kurtaracağız”

ABONE OL
02 Ocak 2019 14:21
“Vatanımızı Türklerden kurtaracağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum haber kaynakları Rum siyasi partilerinin yeni yıl mesajlarını aktardı.
DİSİ, mesajında, Güney’de yaşanan ekonomik krizin aşılması ve ülkenin yeniden yatırım derecesine dönüşü üzerinde durdu; refah yolunda devam etme çabasının kazanımlarının korunması gereğine vurgu yaptı.
AKEL, 2019’da Kıbrıs sorununda, ya müzakerelerin yeniden başlayacağına veya çıkmazın devam edeceğine işaret ederek, bunun çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti. AKEL, Türkiye’den yapılan açıklamaları işaret ederek, “uzlaşılmış iki bölgeli iki toplumlu federasyon zemininde tutarlılığın korunması, yeni çözüm zemini aramak gibi tehlikeli yaklaşımlara sürüklenilmemesi gerektiği” görüşünü ortaya koydu. AKEL ekonomide yaşanan iyileşmenin binlerce kişinin durumunu düzeltmediğini de belirtti.
DİKO
Parti olarak 2019’daki hedefinin “işgal altında” diye niteledikleri toprakların “kurtarılması” ve Rum halkının refahı olacağını belirten DİKO, yeni yılı “özgür bir vatanda” kutlayamadıklarını savundu. “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamını güvenceye alacak ve insan haklarına saygılı olacak bir çözüm mücadelesinde halkın yanındayız” denilen açıklamada, son yıllarda yaşadıkları ekonomik krizin de sosyal sorunlar ve nüfusta yeni hassas kesimler yarattığına dikkat çekildi.
EDEK
EDEK, yeni yıl mesajında “2019’da Kıbrıs sorununda, Kıbrıslıların çıkarlarını ve haklı taleplerini güvenceye alacak bir Tüm-Etnik çizgide birleşmeliyiz” görüşünü ortaya koydu.
Açıklamada, “bunun Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanması, TC kökenlilerin geri dönmesi, Avrupa müktesebatının uygulanması ve Rumların tam güvenlik şartları altında evlerine geri dönmeleri ile başarılabileceği” iddiasına yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.