DOLAR 32,5548 0.12%
EURO 35,0258 -0.06%
ALTIN 2.439,440,15
BITCOIN 21040190,95%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yavru kaplumbağalar denizle buluştu

Yavru kaplumbağalar denizle buluştu

ABONE OL
21 Ağustos 2022 21:44
Yavru kaplumbağalar denizle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti (SPOT), Tatlısu Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde bulunan sahilin doğa dostu bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve bu konuya dikkati çekmek amacıyla etkinlik düzenledi.

Etkinlikte Akdeniz’in dar alanda en fazla yuva alan 2.Sahili olan noktasında yuvalarından çıkamayan yüzlerce minik kaplumbağa denizle buluştu.

Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti(SPOT) Yönetim Kurulu Üyesi Damla Beton etkinlik öncesi yaptığı konuşmada bu sahilin Akdeniz’in dar alanda en fazla yuva alan 2.Sahili olduğuna işaret ederek, bölgenin doğa dostu bir şekilde kullanılşması gerektiğini söyledi.

Sahilde araba kullanılmaması, çöplerin yere atılmaması, kaplumbağaların yumurtlama alanlarına saygu duyulması ve gece hiçbir şekilde bölgede piknik ya da ışık yakılmaması gerektiğine dikkati çeken Beton,vatandaşların bu konuda bilinçlerinin arttığını kaydetti.

Çevre Koruma Derneği’nden Huriye Geceyatmaz da bölgenin 2008 yılında özel çevre koruma bölgesi olarak ilan edildiğini anımsatarak, vatandaşların kaplumbağaların korunmasına yönelik duyarlı olduklarını ifade etti.

Biyologlar Derneği Başkanı Gizem Mulla da dernek olarak 40 öğrenci ile ekoloji kampı düznelediklerini ve etkinliğe katılarak öğrencilerin duyarlılıklarını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da çevre dostu olan etkinliğe katılarak bu konuda farkındalık oluşmasına katkı sağlamaya çalıştığını belirterek, kaplumbağaların turizim açısından da önem taşıdığını söyledi.

Yasaklı zihniyet ile hareket edip sahili kapatmak yerine vatandaşların bu konudaki duyarlılıklarını arttırmak ve kaplumbağaların yumurtlama alanlarına saygılı bir şekilde sahili kullanmalarını sağlamanın daha doğru bir yaklaşım olduğunu kaydededen Orçan, söz konusu sahilin şimdiye kadar iyi korunduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yüzlerce minik kaplumbağa denizle buluştu.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.