DOLAR 32,5975 0.37%
EURO 34,8028 0.17%
ALTIN 2.497,550,54
BITCOIN 21055075,25%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YDP Genel Başkanı Arıklı;  Bedelli askerliğin önü açılmalı

YDP Genel Başkanı Arıklı; Bedelli askerliğin önü açılmalı

ABONE OL
04 Mart 2020 11:42
YDP Genel Başkanı Arıklı;  Bedelli askerliğin önü açılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı Meclis’te yaptığı konuşmada, profesyonel askerliğin ülkede hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi. Arıklı, Türkiye’nin bu yönde çalışmalar yaptığını ve gençlere alternatifler sunulduğunu belirtti. Arıklı, Türkiye’deki örneklerle ilgili bilgi verdi. “Bedelli askerliğin önünü açmalıyız” diyen Arıklı, yeni bir askerlik sistemi uygulanabileceğini belirtti.
Mukaveleli askerlerin sıkışık ve kötü durumda olduklarını, sorunlarını anlatamadıklarını ve haklarında soruşturma başlatıldığını söyleyen Arıklı, önceki dönemde GKK Komutanına sorunları anlattığını ve yanıt aldığını belirtti.
Arıklı, kıdem konusunda ciddi sıkıntı yaşandığını ifade ederek, kadınlarda 40, erkeklerde 45 yaştan itibaren sivile geçiş yapıldığını, madden ve manen kayıplar yaşadıklarını kaydetti.
Erhan Arıklı, barem artışları, lojman ve Güven Yapı Koop başvuruları konusunda da sıkıntı yaşandığını belirtti.
Siyasi otoritenin çözmesi gereken konular bulunduğunu söyleyen Arıklı, “Barem ve kıdem konularını halletmemiz gerekiyor ki profesyonel askerliğe geçiş için adımlar atmaya başlayabilelim. Uzmanlığı cazip hale getirmeli, sorunları çözmeliyiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.