DOLAR 32,4679 -0.07%
EURO 34,7276 -0.72%
ALTIN 2.437,750,07
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TMT dolandırıcıları hemen cezalandırıyordu

TMT dolandırıcıları hemen cezalandırıyordu

ABONE OL
16 Mayıs 2018 10:52
TMT dolandırıcıları hemen cezalandırıyordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletin parasına, yetimin hakkına el uzatan “kara çeteler”, vurguncular dolandırıcılar yargılanmazken, yolsuzluk dosyaları da yıllardan beri tozlu raflarda bekletiliyor. Kimse cezalandırılmıyor, yapanın yanına kar kalıyor.
Türk Mukavemet Teşkilatı, halkı soyan ve dolandıranlara karşı en sert tedbirleri anında alırken gereken cezayı da hemen veriyordu. Verilen ilk ceza ise falakaya yatırmaktı
TMT, halkı dolandıran “kara çetelere” karşı 7 Haziran 1958 günü Lefkoşa’da dağıttığı bildirilerde, uyarılarda bulunurken, şöyle diyordu;
“Teşkilat görüntüsü altında herkesten para istenmekte, halk soyulmakta ve dolandırılmaktadır. İlk fırsatta bunları temizlemeliyiz. Halkımızı dolandıranlar nerede görülürse orada ezilmelidir. Bu doğrultuda vurucu ekiplere gerekli talimatı vermek için tereddüt etmeyeceğiz”

Türklere yönelik EOKA saldırılarının doruğa tırmandığı 1958 Haziran ayının ilk günlerinde ,TMT adını kullanan bazı fırsat düşkünleri , “silah satın alacağız” diyerek halkı dolandırmakta ve para toplamaktaydı. Bunun yanı sıra “kara çete” adını kullanan bazı kişiler de tehdit, baskı ve aldatmayla halktan para toplarken, duvarları da “kara çete” sloganlarıyla doldurmaktaydılar. Mücadelenin bu kritik aşamasında bu tür çirkin davranışlar, halkın birlik ve bütünlüğünü zedelemekte, direniş ve moral gücünü olumsuz etkilemekteydi. TMT Merkez Komitesi de bu durumu değerlendirir ve 7 Haziran 1958 günü Lefkoşa’da aşağıdaki bildiriyi dağıtır;
TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI
Her an başlamasını beklediğimiz özgürlük mücadelemize hazırlanırken, gerçek iki büyük düşmanımıza karşı da hazırlıklı olmamız gerekmektedir. Son günlerde ger fırsatı değerlendiren serseriler, toplumumuzda ciddi sıkıntılar yaratmışlardır.
Teşkilat görüntüsü altında herkesten para istenmekte, halk soyulmakta ve dolandırılmaktadır. Bu serserilerin ne yapmakta olduklarını çok iyi görüyoruz. Sokaklarda dolaşıp, halkımızı rahatsız edip, sıkıntılar yaratıyorlar.
Bu soyguncuların tehditlerine önem vermeyiniz. Halkımızı dolandırmaya çalışanlar, nerede görülürse orada ezilmelidirler. Sayıları 10’u geçmeyen bu serseriler Teşkilatımızın yakın takibi altındadırlar.
İlk fırsatta bunları temizlemeliyiz. Bu doğrultuda vurucu ekiplere gerekli talimatı vermek için tereddüt etmeyeceğiz. Silah ve kurşunlarımızı, gerçek düşmana karşı vereceğimiz mücadele için saklamalıyız. Teşkilatın adını kirleten ve mücadeleyi istismar eden bu vatan hainleri ile gerçek düşman arasında ayırım yapmayacağız.
TMT halkın teşkilatıdır ve paraya ihtiyacı yoktur. Halkımızdan beklediğimi para değil destektir.
Son günlerdeki duvarlardaki sloganlar dikkat çekicidir. Halkımıza, bunlara müsaade etmemelerini söylemiştik, çünkü bu sokak kabadayılarının işleri tamamen sahtekarlıktır.
Kalbimizin en hassas yerine davamızı yazdık. Dünyada bunu silecek güç yoktur ve eminiz ki her kardeşimiz de kalbine Taksim yazdı. Duvarlara yazılanlar silinebilir. Ancak kalbe yazılanlar o kalbin durması ile silinebilir.
Halkımıza son olarak şunu söylüyoruz; Bugünce sadece bir teşkilat vardır. 120 bin Kıbrıs Türkü kadar güçlüyüz. “ben şu ya da bu teşkilata aitim” diyenlere doğru zamanda ve doğru yerde, doğru dürüst cevap verelim.
Hepimizin tek bir amacı vardır; Ya Taksim Ya Ölüm
TMT kişilerden oluşmaz. TMT Kıbrıs Türkünün bütünüdür.
TMT MERKEZ KOMİTESİ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.