NACAK GAZETESİ- YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu, Meclis’te yaptığı konuşmada polis teşkilatına gerekli takviyenin yapılması gerektiğini belirterek, polislerin emeklilikleri, özlük hakları ve terfileri konusuna değindi, poliste terfilerin yapılmadığını, üst düzey kişilerin yerine atama da yapılmadığını söyledi.
Ülkedeki organize suç örgütlerinin sayısının her geçen gün arttığını öne süren Zaroğlu, “Ağırlıklı sebebin idaredeki boşluktan kaynaklandığını düşünüyorum. Yönetimsel bir hata var. Poliste bir şeylerin değişmesi lazım” dedi.
Zaroğlu, FETÖ konusunda konuşarak, bu terör örgütünü lanetlediğini dile getirdi.
Zaroğlu, “Bazı siyasiler KKTC’de FETÖ yapılanması yoktur dese de eski TC Büyükelçisi Sayın Kanbay KKTC’de güçlü bir FETÖ yapılanması olduğuna dikkat çekmişti. KKTC’deki FETÖ yapılanması 2010’dan sonra arttı” ifadelerine yer verdi.
FETÖ nedeniyle Türkiye’ye iade edilen asker, subay ve sivillere işaret eden Zaroğlu, FETÖ yapılanmasına yönelik 80 civarında polis hakkında soruşturma açıldığını, bu konudaki dosyaların Başsavcılığa gönderildiğini de belirtti.
Zaroğlu,“Dosyaların akıbeti belli değil. FETÖ terör örgütü mensuplarının korunduğuna dair endişelerimiz var. Bu polisler görevden el çektirilmedi. Hükümetin bu konuda açıklama yapması elzemdir. Polis Genel Müdürlüğü’nden ve ilgili kişilerden izahat alınmalı. Konunun takipçisiyiz” dedi.
YDP Milletvekili Zaroğlu sordu; FETÖ mensupları korunuyor mu?
