DOLAR 32,5978 0.33%
EURO 35,0243 0.13%
ALTIN 2.451,290,63
BITCOIN 20957490,10%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni bir yolsuzluk mu?

Yeni bir yolsuzluk mu?

ABONE OL
06 Mart 2018 13:32
Yeni bir yolsuzluk mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP milletvekili Taçoy: Devletin onayından geçmemiş ödemelerin nasıl yapıldığını, özel bir şirket için nasıl mahsuplaşma yapıldı?

Meclis Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde konuşan UBP Milletvekili Hasan Taçoy , siyasetçilerin beyanat verirken, ülkede her şeyin en fazla 48 saat içinde ortaya çıkacağını bilerek vermesi gerektiğini söyledi.
“Devletin onayından geçmemiş ödemelerin nasıl yapıldığını, özel bir şirket için nasıl mahsuplaşma yapıldığını” soran Taçoy, bütçenin hem analitik, hem de performansa dayalı olmasının istendiğini söyledi.
Bütçenin ek külfetleri ortadan kaldırmak açısından performansa dayalı olması gerektiğine işaret eden Taçoy, vergi oranlarının gerçekleri ortaya koyacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.
Bütçeyi ele aldığımızda rakamların değil bir de gerçeklerin, gerçekte neler yapılabileceğinin önemli olduğunu ifade eden Taçoy, icraatlara bakıldığında ise bir şey göremediğini kaydetti.
Bakanlar Kurulu ve bütçe arasında bir kopukluk var gibi göründüğünü savunan Taçoy, hane halkına yapılan harcamaların artık bir devlet politikası olarak ele alınması gerektiğini, dolayısıyla bunun devamlılık arz etmesi konusunda bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
Gümrük vergisi oranlarında değişiklik yapılıp yapılmadığını soran Taçoy, değişen bir şey varsa bunları görmek istediğini belirtti.
Postayla gelenlerin, gümrük muayenesinden geçmesi gerektiğini, bunlar içinde bazen bozulabilen gıda maddesi veya ilaç olabildiğini belirten Taçoy, bu tür olayların önüne geçilebilmesi için bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydetti.
Müşavirlik konusuna da değinen Hasan Taçoy, müşavirliği kaldırmaya çalışırken, başka istisnalar yaratılmaması gerektiğini vurguladı.
Taçoy, bu konuda ne yapılmaya çalışıldığını ayrıntılı bir şekilde öğrenmeye çalıştıklarını söyledi.
Ek mesainin kısıtlanması gerektiğini ifade eden Taçoy, halk tarafından benimsenmese de, bunun devlete çok büyük katkılar sağlayacağına inanç belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.