DOLAR 32,6079 0.27%
EURO 34,7875 0.29%
ALTIN 2.419,97-0,51
BITCOIN 21692710,41%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yıldırım;  KKTC’yi desteklemeye devam edeceğiz

Yıldırım; KKTC’yi desteklemeye devam edeceğiz

ABONE OL
15 Şubat 2019 15:46
Yıldırım;  KKTC’yi desteklemeye devam edeceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Kurumu’nun düzenlediği “6. Yılında Ombudsmanlığın Dünü, Bugünü ve Yarını” sempozyumuna katıldı.
Başbakan Erhürman, TBMM Tören Salonu’nda saat 10.30’da yer alan sempozyumun açılışında TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’la birlikte konuşma yaptı.
YILDIRIM
Sempozyuma katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım da konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti olarak KKTC’nin üzerindeki haksız izolasyonların kaldırılması, uluslararası hukuka dahil olması, adadaki haklarının korunması, Ada’nın zenginlikleri ve imkanlarından her iki toplumun da yararlanması için adada barış ve yönetim şeklinin tesis edilmesini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.
Yıldırım, Başbakan Erhürman’a sempozyuma iştirakinden ötürü teşekkür etti.
MALKOÇ
Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, sempozyum açılış konuşmasında, Ombudsman kurumunun hazırlık aşamasında katkısı olan Başbakan Tufan Erhürman’a hem katkılarından hem de sempozyuma davetlerini kırmayıp katıldığından ötürü teşekkür etti.
ERHÜRMAN
Başbakan Tufan Erhürman da, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Ankara’da 13 yıl geçirdiğini ve Ankara’yı ikinci evi olarak gördüğünü ifade etti.
Kurulması ve taslak hazırlanmasında katkıda bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti Ombudsman kurumunun başarıyla bugüne gelen bir kurum olduğunu görmekten mutlu olduğunu vurgulayan Erhürman, Türkiye’de Ombudsman kurumu üzerinde çalıştıklarını, kurulmasına belli aşamada katkı koyduklarını çalıştıklarını anlattı.
“YARGININ ÖNÜNE GEÇEMEZ”
Çalışmaların belli bir aşamasında Ombudsman’ın bağımsız bir kurum ve kararlarının hukuken bağlayıcı olmamasından dolayı bu yöndeki soruların ciddi bir şekilde tartışıldığını ifade eden Erhürman, ayrıca “İdari yargıya alternatif mi, yargının önüne geçecek mi” tartışması olduğunu anımsattı. Başbakan Erhürman, bunun asla mümkün olmadığını, yargının kararlarının önüne geçemediğini, dünyada da bunun böyle olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.