DOLAR 32,5483 0.01%
EURO 35,0446 0.46%
ALTIN 2.429,310,27
BITCOIN 2089506-3,86%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YKP yöneticilerinden Durduran;   Akıncı yolsuzlukların üzerine gitmedi

YKP yöneticilerinden Durduran; Akıncı yolsuzlukların üzerine gitmedi

ABONE OL
29 Eylül 2020 12:24
YKP yöneticilerinden Durduran;   Akıncı yolsuzlukların üzerine gitmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Y TKP 1999 yılında UBP ile koalisyon kurdu. Akıncı da Başbakan yardımcısı oldu. Ne yaptı bir şey söylesin. Akıncı’nın hiçbir başarısını görmüyorum. Şimdi şeffaf yönetim çağrıları yapan Akıncı yetki elindeyken tek bir yolsuzluğun üzerine gitmedi. Akıncı o mevkiye şikayetlerle gelmişti. Ancak yetkileri kendinde topladığında hiçbir şeyin peşine düşmedi

YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran 11, 3, 2015 tarihinde Ada TV’de katıldığı programda eski yol arkadaşı, Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, Kıbrıs Ada Haber ve Haber Kıbrıs adlı web siteleri bu açıklamaları şu şekilde haberleştirmişti;
“AKINCI’NIN BİR BAŞARISI YOK”
“O dönem UBP ile koalisyon kurdu TKP ve kendisi de başbakan yardımcısı oldu. Ne yaptı bir şey söylesin” dedi. Durduran şöyle devam etti:
“Akıncı’nın hiçbir başarısını görmüyorum. Öyle kaile alınıp ölçülecek bir şey de yok. Tam tersine varı yoğu belli olmayan bir idarenin parçası oldu başka bir şey değil. Nitekim üçlü kararnamelerle ilgili de bir adım atmadı. O dönemde paketler geldi gitti uyguladılar. Şimdi başkalarını eleştirir paketlerle ilgili, halbuki aynen devam etti, hiç kesinti olmadı. Bir kez general konusunda öfkelenip bir söz etti. Onda da gereğini yaptı mı? Onu söyledikten sonra bırakıp gitti. Bu sebepten TKP dağıldı.”

TEK BİR YOLSUZLUĞUN ÜZERİNE GİTMEDİ

Durduran, Akıncı’nın başbakan yardımcılığı yapmış biri olduğunu söyleyerek o dönemki icraatlarını da eleştirdi. Şimdi şeffaf yönetim çağrıları yapan Akıncı’nın yetki elindeyken tek bir yolsuzluğun üzerine gitmediğini kaydetti. Kendisinin o mevkiye şikayetlerle gelmiş olduğunu ancak yetkileri kendinde topladığında hiçbir şeyin peşine düşmediğini belirten Durduran, reform konusunda da Devlet Planlama Örgütü’nün verileri toplayıp görevini yapması için çalışmadığını hatırlattı. “Neden dolayı kendisini başarılı sayıp da şimdi bunları yapacağını söylüyor doğrusu ben anlamadım” diyen Durduran, iyi bir belediye başkanlığı yaptığı iddiasında olanlara da şöyle seslendi:

“Akıncı’dan önce belediye yoktu ki kıyaslayalım da daha iyi olduğunu söyleyelim. İlk dönem yaptıklarıyla, yani katılımcılık vesaire ile geçen süre kısa bir süreydi. Ondan sonraki sürede de hiçbir şey ortaya koyamadı. ‘Çukur Mustafa’ diye eleştirilerle seçime gitmişti.”  (Kaynak: Kıbrıs Ada Haber- Akıncı’ya Çok Suçlamalar – haberkibris.com- Durduran’dan Akıncı’ya Tarihi Suçlamalar)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.