DOLAR 32,4581 -0.11%
EURO 34,7511 -0.66%
ALTIN 2.437,000,05
BITCOIN 2063202-1,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yolsuzluk dosyaları  Meclis’e gelmiyor

Yolsuzluk dosyaları Meclis’e gelmiyor

ABONE OL
06 Kasım 2018 10:33
Yolsuzluk dosyaları  Meclis’e gelmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Başsavcılığa gönderilen pek çok dosya kapatılırken, yolsuzluk iddialarını içeren pek çok dosya ise yıllardan beri Başsavcılık’ta bekliyor. Bu dosyalarla ilgili olarak da bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmış değil
Başbakan Yardımcısı Özersay 23 Ekim günü Başsavcı Vekili Ölçter’i makamına çağırıp, yolsuzluk dosyalarının akıbetini görüştükten sonra, yolsuzluk dosyalarının araştırılmasını engelleyenler olduğuna dikkat çekerken, şöyle demişti; “Yolsuzluğa karşı mücadelemiz teklemeyecek”
Ama ne var ki aradan haftalar geçmesine rağmen, yolsuzluk dosyaları Meclis’e gönderilmediği gibi, bu dosyaların akıbetinin ne olduğu da bilinmiyor ÖZERSAY
Yolsuzluk dosyalarının Meclis’e gönderilmesi işlemini yapması beklenen Savcı Ergül Kızılokgil’in 22 Ekim sabahı rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmasından sonra, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, 23 Ekim sabahı Başsavcı Vekili Ersoy Ölçter’i makamına davet ederek yolsuzluk dosyaları hakkında bilgi almıştı.
“MÜCADELEMİZ TEKLEMEYECEK”
Özersay, görüşme sonrasında ise şu açıklamayı yapmıştı; “Merak edenler için söyleyeyim:
Hasta olanlara geçmiş olsun ama birilerinin kalbi tam da bugünlerde tekledi diye bizim yolsuzluğa karşı mücadelemiz teklemeyecek. Merak edenler için söyleyeyim; Hasta olanlara geçmiş olsun ama birilerinin kalbi tam da bugünlerde tekledi diye bizim yolsuzluğa karşı mücadelemiz teklemeyecek. Bu sabah itibariyle Anayasa’mıza göre hukuk danışmanımız olan Başsavcı Vekili’ni Bakanlığa davet ederek görüştüm. Hem dosyaların nasıl ve ne şekilde Meclis’e gönderileceğini, hem de diğer dosyaların akıbetini ne şekilde takip edeceğimizi kendisiyle istişare ettim.”
ARIKLI
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da , Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada yolsuzluk dosyalarını dikkat çekerken, yolsuzluk dosyalarının araştırılmasını engelleyenlerin kimler olduğunun açıklanmasını talep etmişti.
BKP
Birleşik Kıbrıs Partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada da “çetelerin devlet kurumları, polis ve yargı içerisinde yuvalandığı” ileri sürülürken, şöyle denilmişti;
“Dörtlü koalisyon hükümeti yolsuzluk dosyaları konusunda kararlı adımlar atmalıdır. Yolsuzluk dosyalarının devlet içindeki bir takım kesimler tarafından engellendiğini açıklayan Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay yolsuzlukların araştırılmasını kimlerin engellediğini açıklamalıdır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.