DOLAR 32,5957 0.34%
EURO 34,8095 0.15%
ALTIN 2.511,861,12
BITCOIN 20928571,73%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunan ateşle oynuyor!

Yunan ateşle oynuyor!

ABONE OL
27 Temmuz 2020 10:18
Yunan ateşle oynuyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Yunan donanmasına ait “Kanaris” isimli fırkateynin, “ihtiyaç olması halinde Güney Kıbrıs’ı savunmak” için 22 Temmuz’dan bu yana Limasol açıklarında seyrediyor.
ABD’nin nükleer uçak gemisi Eisenhower’ın, Girit adası açıklarında Yunan Hava Kuvvetleri ile tatbikat yapmak üzere Süveyş Kanalı’ndan geçerek Akdeniz’e girdiği, bu durumun, Washington’un süratli gelişmelere sahne olan Doğu Akdeniz’e ilgisinin göstergesi olduğu bildirildi.
Fileleftheros ve Haravgi’nin haberine göre, Eisenhower ve eşliğindeki 12 savaş gemisi, Girit’in güneyinde, Yunan “münhasır ekonomik bölgesi (MEB) sınırında” bulunacak. Gazeteye göre Yunanistan, ABD’nin bu şekilde hakemlik rolü oynayabileceğini ve Türkiye açısından caydırıcı olmak istediğini değerlendiriyor.
Habere göre Doğu Akdeniz’i yaklaşık iki günde geçecek Eisenhower, Yunan Hava Kuvvetleri ile ortak tatbikat icra edecek. Tatbikata Girit’deki Suda Hava Üssü’nden kalkacak 4 çift Yunan F-16’sı ve uçak gemisinden havalanacak 4 adet F-18 savaş uçağı iştirak edecek.
Gazete ABD ile Yunanistan’ın ortaklaşa icra edeceği tatbikat için tarih vermezken, Türkiye’nin 18 Ağustos için Navtex ile bağladığı Meis yakınlarındaki deniz bölgesinde Rusya’nın da füze denemesi yapacağını hatırlattı.
“YUNAN DONANMASI”
Haftalık Simerini “Yunan Donanması Kıbrıs’a Kadar Yayıldı” başlıklı haberinde, “Kanaris” isimli fırkateynin, “ihtiyaç olması halinde (Güney) Kıbrıs’ı savunmak” için 22 Temmuz günü saat 08.00’de Limasol kenti açıklarında seyrettiğini yazdı
İç sayfasında “Kanaris” fırkateynin bir de fotoğrafına yer veren gazete, “Aynı tavır 22 Temmuz 1974’te de sergilenseydi bugün Kıbrıs’ın yarısı işgal altında olmayacaktı. İşte, istek olursa Kıbrıs uzak değil ve Ankara net caydırıcı cevaplar alır” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.